Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]От вчера варненци, които разчитат да

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgОт вчера варненци, които разчитат да
Коментари Харесай

Журналистка попиля приложението за градския транспорт във Варна: Милионите са усвоени, отчетът е добре напудрен, работата е smart

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

От през вчерашния ден варненци, които разчитат да получават информация за придвижването на рейсовете в града на телефоните си, се наложи да преминат от известното приложение Varnatraffic на ново – Itransport.varna.bg. Резултатът от това беше всеобщо надоволство, тъй като новата осведомителна платформа е мудна и объркана.

Предишният уебсайт за информация беше частен и беше възложен за прилагане „ на благосклонност “ за нужтите на плана „ Интегриран градски превоз “. Новият Itransport.varna.bg е общински, изработен е с европейски пари по упоменатия към този момент огромен план.

Липсата на съответни осведомителни табели на множеството спирки във Варна прави изключително значимо за пасажерите да имат сходно мобилно приложение.

Журналистът от Българска национална телевизия Светлана Ганчева разгласява през днешния ден във Facebook съсипваща рецензия за метода, по който работи новото евро-общинско приложение. Думите ѝ са въз основа личния ѝ опит.

„ Smart Feel - варненско-общинска версия: цъкаш на уеб страницата за градските рейсове, чакаш, зареждаш криминале от читанката, към края на първа глава уеб сайтът се е заредил. От първата страница, с изключение на, че е smart feel и би трябвало да сме признателни за съществуването му на общината, друго не е доста ясно. Кратко съмнение - да продължиш с криминалето, да заредиш Лобачевски или въпреки всичко да поровиш из тая смарт работа. Ровиш. Иска да му включиш локация, че да ти каже къде си... Има и алтернатива да търсиш по код на спирка?!? Кодовете са шестцифрени комбинации, излизат, като намериш спирката... Има и търсене по име на спирката... След третата глава на криминалето минаваш към безразборно тиктакане, нека уцелиш, каквото ти би трябвало. Например, лист на спирките по азбучен ред. Ето какво ми е липсвало в тая електронна епоха - до момента в който смарт работата зарежда, аз да опъна една хартиена карта и да си играя на „ откри спирката по име ”. Накрая цъкаш случайна спирка с просветителна цел. В криминалето стигаш до това кой е килърът. За това време смарт работата е изкарала лист с рейсове, часовете на идване на места съответстват дори. Цяло разписание на цяла линия може и да има, но очевидно е прикрито по този начин, че единствено изключително смарт консуматори да го намират. Има и карта с доста автобусчета по нея - хубавко нарисувана и съвсем толкоз потребна откъм информация, колкото и криминалето, което е свършило, до момента в който картата се зарежда. Обаче пък милионите са усвоени, докладът е добре напудрен, работата е smart, единствено дето не е ясно по кое време, мамка му, ще пристигна рейсът.

Smart общински превоз - втора серия. Като не разбрах по кое време тъкмо да ида на спирката, та да стигна до зъболекаря си не напълно умряла от мраз, на място бях осведомена, че 148 ще има след 18 минути. Минута и половина по-късно минутите стана 12, след още половин, до момента в който се оглеждах за такси, ето че - 148 на спирката. Аз като споделям, че ние и смарт общината ни живеем в паралелни действителности... “

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка До
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР