Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Организацията на Демократична България във Варна

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgОрганизацията на Демократична България във Варна
Коментари Харесай

Демократична България: ГЕРБ и БСП са в съюз в общинския съвет във Варна

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Организацията на Демократична България във Варна изпрати до медиите позиция за това каква политика ще водят съветниците ѝ в общинския съвет. Освен че показват целите си, от политическата групировка вършат и извода, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия са съдружници в болшинството в локалния парламент на Варна.

Ето и текста на позицията на Демократична България в целокупност:

Демократична България – Варна ще бъде съпротива на статуквото в Общински съвет. Гласуването на зам. ръководители и ръководители на комисии сподели, че ръководещото болшинство е формирано от Герб, Българска социалистическа партия, Съюз на демократичните сили, Воля, Български земеделски народен съюз “Стамболийски ”  ,и другари и е продължение на „ още от същото ”. В тази политическа среда ние от Демократична България се заявяваме като коректив на ръководството и бранители на ползите на варненци. Това не е и не може да  бъде политическо болшинство, а е болшинство на ползи и покупко-продажби. Няма друга логичност в едно болшинство да съжителстват партии с радикално противоположна идеология. В това жителите ще се убедят още с гласуването на бюджета. Първата стъпка беше гласуването на ръководители на комисии, където главните критерии бяха не професионални качества, а определението „ наш човек ”.
В работата си ще отстояваме 3 съществени целта:
- Втори мост, който да изведе директният трафик от града и да разтовари  „ Аспарухов мост “  само за варненци. Това е най-важният инфраструктурен приоритет за Варна през мандата.
- Общинският съвет да одобри идея по дълга на общината след разбор на същинските отговорности и съвещания с самостоятелни специалисти отвън общинската администрация. По тази тематика ще сезираме и сметната палата  дали са изпълнени наредбите на Закона за обществените финанси и Закона за общинският дълг.
- Промяна на индикаторите в Общ устройствен план по отношение на тоталното презастрояване на града. Ако застрояването продължи със същите темпове до две години градът ще е презастроен невъзвратимо, доста зелени площи - премахнати, а трафикът и ВиК инфраструктурата невъзможни. Презастрояването и последствията от това са най-голямото предизвикателство към действието на градската среда в идващите няколко години. По тази тематика ще организираме и необятен публичен спор!
За реализиране на нашите цели и цели мъчно можем да разчитаме на настоящето " тематично “ болшинство. По скоро ще се опитаме да активираме основно  гражданска сила и  мнението на специалисти. Изборът на ръководители на комисии сподели за жалост, че в преобладаваща степен Общински съвет няма да разчита на професионална експертиза. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР