Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Общинският съвет на Варна прие предложения

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgОбщинският съвет на Варна прие предложения
Коментари Харесай

С 31 от 51 възможни гласа новият бюджет на Варна беше приет

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Общинският съвет на Варна одобри оферти от администрацията на кмета Иван Портних нов локален бюджет. Той е в размер на 383 700 000 лв.. 169,8 млн. лв. са делегираните средства от страната, а останалите над 213,7 млн. – от доходи от локални налози и такси. С предстоящите средства по стратегии на Европейски Съюз, общият размер на средствата, които ще изразходва общината през тази година, е 492,07 млн. лева По тази причина от общината декларират, че общинския бюджет е близо половин милиард лв..

Групите на Българска социалистическа партия, Демократична България и партия „ Възраждане “ заявиха още преди днешния спор, че няма да поддържат новата финансова стратегия. Днес те акцентираха главните си забележки.

Социалистите обявиха, че макар многото пари, не се виждат съответни решения в стопанската система, превоза, чистотата и против застрояването на зелените площи.

„ Варна не е обвързван и ефикасен за напредване град, няма даже „ зелена вълна “. „ Градски превоз “ е в прикрит банкрут. Не се виждат никакви ограничения за дребните улици и междублоковите пространства “, разяснява съветникът от Българска социалистическа партия Огнян Къчев.

Георги Георгиев от „ Възраждане “ разяснява, че 2/3 от варненци остават в групата на работещите небогати и бюджетът на общината не прави нищо против това. Той напомни, че съветът въобще е отказал да гледа предлагането на партията общинските детски градини и ясли да станат безвъзмездни. „ Няма смисъл от инфраструктура, като няма хора “, разяснява съветникът и добави, че общината не прави нищо, с цел да притегля във Варна квалифицирани фрагменти и фамилиите им. Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов пък сложи въпроса какво става с фамозната Дупка в центъра на града. Той напомни, че с цел да стане тя общинска предходната година бяха изхарчени над 40 млн. лв.. В момента обаче тя си остава същата язва в града и това демонстрира цялостна индиферентност.

Мария Ангелова-Дойчева от Демократична България разяснява, че дясната съпротива няма да поддържа бюджета, тъй като във Варна остават квартали, които са като че ли забравени, макар многото средства за инфраструктура, като образец за това е „ Изгрев “. Тя акцентира също, че сумите, които се отпускат са големи и даде образец, че за две нови пасарелки са планувани 2,5 млн. лв..

От Демократична България подчертаха също, че за година издръжката на администрацията на общината се е нараснала от 21 на над 23 милиона лв.. Само за абстрактен план за една детелина на кръстовище пък са предени 700 хиляди лв..

„ Визията за развиването на Варна от няколко години се свежда до едно: бул. „ Левски “, разяснява съветникът от Демократична България доктор Ивайло Митковски. Той сложи и въпроса за какво откакто общината е в такова ослепително финансово положение, както настояват ръководещите, в бюджета е заложена продажбата земя за 5 млн. лева и на здания за 2 млн. лева

„ Няма по-скъп бул. в Европа и никой до момента не беше съумял да спре най-стария балетен конкурс в света “, по този начин Митковски оцени ръководството на ГЕРБ и съдружници.

Янко Станев от Съюз на демократичните сили изнесе за следващ път основата тежест по отбрана на бюджета. Той беше безапелационен, че който не вижда развиването на града е или кьорав, или недружелюбен. Според него бюджетът не се харесва на тези, които желаят някаква тирания, не харесват демокрацията и са срещу финансирането от Европейски Съюз. Марица Гърдева от ГЕРБ пък направи изявление, в което цитира Перикъл и Никола Саркози и посъветва опозицията като не харесва бюджета, да изготви и предложи собствен.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР