Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Община Варна не успя напълно да

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgОбщина Варна не успя напълно да
Коментари Харесай

Неуредиците на градския транспорт на Варна издъниха с 1,5 млн. местния рекорден бюджет-гордост

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Община Варна не съумя изцяло да изпълни своя рекорден бюджет за отминаващата 2019-а от 406 700 000 лв.. Затова в края на годината се внася предложение бюджетът да бъде обновен „ надолу “ с повече от 1,5 млн. лв..

Окончателният размер на бюджет 2019 на община Варна би трябвало да стане 405 170 000 лв.. На този декор разлика от 1 530 000 не наподобява огромна. Как обаче се е стигнало до нея, като се има поради, че община Варна е получила от държавния бюджет в последна сметка 12 млн. лв. повече от плануваното? Освен това община е събрала над 4,6 млн. лв. повече от налози. Преизпълнението идва от два съществени източника – налога върху транспортните средства ( 2,1 млн. лв. преизпълнение) и налога за придобиване на имущество по дарения или възмезден метод (2,2 млн. лв. преизпълнение).

За следващ път община Варна сподели, че в случай че има проблем във финансите си, той идва от ръководството на нейната благосъстоятелност. Голямото разминаване сред планувани и действителни доходи идва в перото „ Приходи и приходи от благосъстоятелност “. Там е планувано във варненския бюджет за 2019-а два постъпят над 33 млн., а действителният резултат е 12,5 млн.

И тук идва обяснението за всичко. Парите от продажбата на билети за транспорт на пасажери в града трябваше да постъпват в общинското дружество ТАСРУД. В средата на август обаче Общинският съвет реши те да остават в затъналото в разнородни проблеми общинската фира монополист в автобусните транспорти „ Градски превоз “. Тя е независимо комерсиално сдружение. 

Освен всичко друго, общината за следващ път не съумя да завоюва от покупко-продажбите със лични парцели. При заложени 5,7 млн. лв. от сходни покупко-продажби, действителните доходи са по-малко от 3,2 млн. лв..

Актуализацията на общинския бюджет на Варна за 2019-а ще се прегледа в последния ден на тази седмица на съвещания на финансовата комисия и в следствие ще се гласоподава на сесия на Общинския съвет.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР