Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Малки деца и случайни хора, които

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgМалки деца и случайни хора, които
Коментари Харесай

Експерт в ефира на БНТ: Всеки може да стане хакер, има голямо търсене

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Малки деца и инцидентни хора, които нямат особени знания в цифровите технологии, могат да станат хакери. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия Павел Георгиев от Българска Асоциация на Сертифицираните Етични Хакери.

Експертът изясни, че отбраната на държавните институции от хакерски офанзиви след теча на персонални данни от Национална агенция за приходите доста се е подобрила. Той регистрира, че даже персонално на министър-председателя Бойко Борисов са обяснили по какъв начин се е стигнало до приключването на данни. „ За страдание, страната обръща внимание за опазването на данните единствено в централните институции, локалните не са толкоз добре предпазени “, разяснява Георгиев.

По негови думи има доста известни разгласи за търсене на хакери, които нападат уеб сайтове на институции и компании с цел да ги блокират и да не могат да се употребяват електронните им услуги от действителни консуматори. За това не са нужни особени знания, а единствено да се изгледат няколко образеца по какъв начин се прави това. Необходимата техника също е общодостъпна.

Павел Георгиев предизвести, че в интервала на понижения, известни като Черен петък и Кибер понеделник има нараснала заплаха да попаднем на подправен и имитиращ понижения уебсайт за търговия, който има за цел да открадне данни или средства от клиентите. По думите на специалиста, би трябвало да се увеличи културата за сигурност в интернет у нас още от детска възраст, тъй като доста деца имат достъп до устройства, които могат да основат заплаха.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР