Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]кадър: bTVФренският президент Еманюел Макрон не

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgкадър: bTVФренският президент Еманюел Макрон не
Коментари Харесай

Евродепутатът Иво Христов: Макрон е прав за „мозъчната смърт“ на НАТО, но не можем да приемем обидите му

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

кадър: bTV

Френският президент Еманюел Макрон не бърка, като споделя, че НАТО е в „ мозъчна гибел “. Пактът губи своята заварка поради Съединени американски щати, които към този момент не желаят да са международен стражар и поради Турция, която рискува да въвлече алианса в спор поради личния си интерес. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV евродепутатът от Българска социалистическа партия и ПЕС Иво Христов.

Бившият началник на кабинета на президента Румен Радев и бележит франкофон разяснява, че френският президент се е опитал да проработи на наш тил самопризнание, че не е расист с думите, че избира легални мигранти от Африка, в сравнение с незаконни от България и Украйна. „ Можеше да каже просто, че избира легалните пред незаконните, само че той даде народен отенък “, разяснява Иво Христов и добави, че имаме всяко право да сме афектирани от сходно изявление, тъй като това не е метод, по който би трябвало да приказва един президент.

Евродепутатът също по този начин съобщи, че Макрон има мощна упоритост Франция да е преобладаващата мощ в Европейски Съюз след отдръпването на Ангела Меркел, което може да разклати водещата позиция на Германия.

Френският президент е кардинално срещу по-нататъшно разширение на Европейския съюз, той е декларирал това и на президента Румен Радев при срещата им преди време във Варна, разкри Иво Христов.

Той разяснява също, че в случай че някой в България беше декларирал, че НАТО е в „ мозъчна гибел “, незабавно би бил наименуван путинист и сътрудник на Русия. „ Този пакт губи своята заварка “, добави Христов. Евродепутатът също по този начин изрази угриженост за общата европейска система за сигурност. „ Европа не е подготвена да поеме независимо стратегическата си защита, като Макрон има частично виновност за това “, сподели още той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР