Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Ако трябва да се спазват всички

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgАко трябва да се спазват всички
Коментари Харесай

Д-р Дечо Дечев: Ако се спазват всички критерии, половината болници в България трябва да се закрият

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Ако би трябвало да се съблюдават всички критерии за качество, подготовка и брой на личния състав, половината лечебни заведения в България би трябвало да бъдат закрити. Това разяснява шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев в студиото на Нова телевизия.

Според него тази обстановка от дълго време е обществена загадка, а скорошния най-ярък образец за това е гибелта на 3-годишното дете в София. Според доктор Дечев огромният проблем е нарушената връзка сред персоналните лекари и болничната помощ поради схващането, че пазарният принцип в опазването на здравето ще реши всички проблеми. Строителството на огромни лечебни заведения като новата педиатрия в столицата, за която доста се приказва, най-вероятно няма да трансформират тази обстановка, разяснява доктор Дечев.

Управителят на здравната каса изясни, че един от огромните проблеми е, че за следващ път се отсрочва значима опция за здравното обезпечаване. „ Трябва да се поправи системата и пациентът да може да доплати в допълнение, в случай че желае, само че да може да получи всичко, от което се нуждае “, счита той. За момента това е невероятно, разяснява доктор Дечев. Той съобщи също, че в случай че има по-малко реализатори в здравната система, средствата за здраве ще продължат да изтичат. По негови думи и със настоящия запас опазването на здравето може да е доста по-ефективно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР