Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected] Вчера собственици на имоти в

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg Вчера собственици на имоти в
Коментари Харесай

Жители на Салтанат: Кметът на Варна не спазва решение на съда, вчера не ни пуснаха до имота ни

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]
Вчера притежатели на парцели в местността Салтанат в Приморски парк на Варна не са позволени с колите си до личния си парцел. За това оповестиха те в писмо до „ Петел “. Те също по този начин припомниха, че от дни възбраната за коли там към този момент е дефинитивно анулирана с решение на Върховния административен съд.

„ Не позволиха нито мен, нито родителите ми, като живущи в постройка, съществуваща от 1953 година, да приберем МПС-тата си на паркинга на личния ни имот “, написа Венина Костова в своя сигнал. Тя добавя, че в това време по алеите на морската градина има паркирани автомолиби със поставени на предното табло пропуски, издадени от Община Варна. „ Те никога не се отнасят за Морската градина “, добавя варненката.

„ Както Кметът на Община Варна, по този начин и самите полицейски органи на Охранителна полиция към Министерство на вътрешните работи към сегашния миг се явяват груби извършители на законите на България. Възнамеряваме за горното да уведомим и Прокуратурата “, декларират пострадалите.

Те също по този начин споделиха, че от време на време служителите на реда стопират някоя скъпа кола да влезе в Салтанат, само че единствено след един телефонен диалог „ от горната страна “ са принудени да я пуснат.

Жителите на местността напомнят и основанието са своето гледище да бъдат позволени до парцелите си:

С Определение от 29.01.2020г., постановено по адм. дело № 118/2020г. на Върховен административен съд е СПРЯНО действието на утвърждения със заповед № 4966 от 27.11.2019 година на кмета на Община Варна финален план за актуализация на „ Генерален проект за организация на придвижването на територията на Община Варна “, в графичната част, която планува слагането на бариери на два входа от бул. " Княз Борис " I и слагане на забранителни пътни знаци В2, забраняващи влизането в двете направления на моторно транспортни средства на територията, до привършване на актуалното произвеждане с влезнал в действие правосъден акт и се СПИРА действието на одобрените със заповед № 4970 от 27.11.2019 година на кмета на Община Варна „ Правила за достъп на пътни транспортни средства на територията на „ Приморски парк “, в частта за местността „ Салтанат “, до привършване на актуалното произвеждане с влезнал в действие правосъден акт.

Определението е обжалвано от Кмета на Община Варна.

С Определение № 2975 от 25.02.2020 година Върховният административен съд на Република България - Петчленен състав - II гилдия , ОСТАВЯ В СИЛА определение от 29.01.2020 година по адм. дело № 118/2020 година на Върховния административен съд, седмо поделение, в частите, в които е спряно действието на заповед № 4966 от 27.11.2019 година и на заповед № 4970 от 27.11.2019 година, издадени от кмета на община Варна, до привършване на производството по делото с влезнал в действие акт.

„ Въпреки, че Определението от 25.02.2020г. е ОКОНЧАТЕЛНО, Кметът продължава, към този момент осми ден, да не зачита законите на страната, да не привежда дейностите си в синрон на правосъдния акт, влезнал в действие, като понастоящем гореописаните бариери /КПП/ и забранителни знаци не са отстранени! “, споделят в умозаключение жителите на Салтанат.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР