Редактор: Александър Тодоровe-mail: [email protected]Снимка Ник Уилямс, университета ДюкАмериканските учени от

...
Редактор: Александър Тодоровe-mail: alexander_todorov_petel.bg@abv.bgСнимка Ник Уилямс, университета ДюкАмериканските учени от
Коментари Харесай

Свръх тънки и пластични: Учени създадоха електронни платки върху човешка кожа

Редактор: Александър Тодоров

e-mail: [email protected]

Снимка Ник Уилямс, университета Дюк

Американските учени от университета Дюк създадоха специфични мастило и принтер за отпечатването на свръх тънки и пластични електронни платки. Те могат да се нанасят върху хартия, бинт, здравна лепенка и даже върху човешка кожа.  Това разрешава основаването на ново потомство превързочнин материали и краткотрайни татуировки с вградени устройства за мониторинг положението на пациентите, настояват учените, представени от списание ACS Nano. 

Опити за основаване на сходни електронни платки е имало и в предишното, само че учените тогава не успели да основат толкоз фина материя. По тази причина платките не са могли да се употребяват за мониторинг на пациентите дълготрайно време. 

За в този момент екипът от Дюк не се ангажира да заяви какъв брой е обезпеченият период на употреба на една платка, сложена върху човешка кожа, само че тествания на сътрудниците им от Илинойския университет демонстрираха, че платките могат да се задържат върху индивида до няколко седмици. 

По мнение на изобретателите новата технология може да способства за основаването на самостоятелни устройства, включително и такива с вградени биосензори.

Превод " Петел "

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИм
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР