Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Директорът на Националния институт по метеорология и

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgДиректорът на Националния институт по метеорология и
Коментари Харесай

Директорът на НИМХ опроверга информациите, че въздухът в София е мръсен 10 пъти над нивото

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Директорът на Националния институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов опроверга информациите, че въздухът в София е 10-15 пъти по-мръсен от допустимото.

``
реклама

" Много известни станаха гражданските измервания и устройства, и взехме решение да ги проверим. Това стана през 2017 година, когато аз и Декана на физическия факултет предприехме инспекция на грешките при измерването на мръсния въздух. Мерихме една година. Резултатите демонстрираха, че има отклоняване до 200 микрограма по отношение на референтните стойности. Това доста ни смути. Опитахме да търсим някакви връзки посредством влага и т.н. Оказва се, че не е имало в никакъв случай в София 5-10-15 пъти над нормата. Дори 3 пъти не е имало. Грешката е над два пъти и половина ", сподели той. в предаването " Плюс Минус " по " Нова телевизия ".

" Просто желаех да го изясним, защото се основава една непотребна суматоха измежду хората. София е в едно котловинно поле и най-малко 50 дни в годината има температурни инверсии, които не престават по няколко дни. Така че каквото и да се направи - да спрем въобще превоза, да загасим всички печки в София, самият прахуляк, който към този момент е насъбран в града, още веднъж ще докара до замърсяване на въздуха. Така че този, който споделя, че ще направи въздуха на София чист постоянно, искрено ни лъже нас жителите ", съобщи той.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР