Редактор Александър Дечев, e-mail: [email protected]Ръководството на баскетболния Черно море Тича

...
Редактор Александър Дечев, e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgРъководството на баскетболния Черно море Тича
Коментари Харесай

Моряците се разминали с лишаване от домакинство. Деян Иванов отрекъл да е удрял съдията, отишъл да го поздрави

Редактор Александър Дечев, e-mail: [email protected]

Ръководството на баскетболния Черно море Тича разкри на конференция през днешния ден, че клубът е можел да получи доста по-голямо наказване за случай след мача с Черноморец във Варна на 25 ноември. Припомняме, че съгласно отчета на делегата, реферът Мартин Хорозов е бил ударен в региона на таза от човек от публиката - действие, съпроводено от " словесна офанзива, показваща персонално отношение и откровена персонална недобронамереност ". В рапорта въпросният човек от публиката е индивидуализиран като " Деян Иванов, някогашен играч от НБЛ, самостоятелен с БК Черно море Тича и директно безразличен от отсъжданията по време на мача.

От дисциплинарната комисия наказаха " моряците " с санкция от 2000 лв., само че наказването е можело да бъде 5000 плюс два мача отнемане от домакинство или без аудитория.

" Решението на Българската федерация по баскетбол не е оптималното следователно. Този случай се случи с някогашния състезател и младеж на клуба Деян Иванов, като има и очевидци, които могат да опишат тази преживелица и че е имало подобен случай. Версията на самия играч е, че той е отишъл да поздрави съдията и го е помилвал, потупал, имало е там някакъв физически контакт сред двамата, който съгласно него е другарски, и че тази санкция би трябвало да си я заплати клуба, той не е виновен за това. Кой по какъв начин го интерпретира към този момент е персонален избор ", сподели президентът на " моряците " доктор Георги Ганчев.

Изпълнителният шеф Саша Топчов пък разкри: " Аз даже направих контакт с него, приказавахме с него оня ден, коментирахме ги нещата. Той отхвърля да е блъснал съдията. Просто сподели: " Аз до момента в който бях в клуба ние като клуб плащахме санкциите ". Това са думите на Деян непосредствено ".

Топчов добави, че ще предприеме съществени стъпки за подобряването на организацията оттук насетне. " Повече няма да се позволява никой на паркета да слиза след мача. Ще помоля фенове, деца и други въобще да не слизат на паркета. Защото ще бъдат отстранени от защитата непосредствено. Защото това в действителност ни е обеца на ухото. Ние като клуб се разграничаваме от тези дейности и сме против всяко едно принуждение в спорта, на стадионите. Просто това е едно неприемливо нещо в 21 век, само че се случва постоянно на всички места. Като организация други забележки няма, оценени сме с най-висока оценка. Докладът от основния пратеник Владимир Атанасов е, че това е най-хубавата организация в НБЛ на този стадий. Аз ще подхваща диалог с нашите хора, които провеждат мача, също с компанията, която охранява събитията, просто повече няма да се получават такива неща, сигурно. Ще помоля всички хора, които влизат в Двореца, да го вършат с билети, тъй като повече няма да се позволяват хора без билети. Също по този начин, ще помоля децата и другите лица, които не са в протоколите и нямат баджове и пропуски да не слизат на паркета. Глобата ни е понижена, тъй като сме реагирали навреме. Иначе санкцията е 5000 лв. и два мача отнемане от домакинство или без аудитория ", съобщи Топчов. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР