Редактор: e-mail: кадър bTVГледахме с ирония на предложенията на ГЕРБ за нова

Редактор: e-mail: кадър bTVГледахме с ирония на предложенията на ГЕРБ за нова ...

Явор Божанков, БСП: Вече не е смешно, ГЕРБ заплашват националната сигурност.Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Гледахме с ирония на предложенията на ГЕРБ за нова конституция, но вече не е смешно. Поисканите промени в изборното законодателство са заплаха за националната сигурност. Това заяви в студиото на bTV депутатът от БСП Явор Божанков.

Поводът е предложението да се правят референдуми и по въпроси от компетенцията на Велико Народно събрание, което сега не се допуска. Така с в резултат на подобен референдум може да се смени формата на управление на държавата или да се коригира територията ѝ.

Според Божанков предложението е еманация на управлението на ГЕРБ. Той заяви, че тези промените няма да стават факт, защото първо се чака вето от президента, а ако и то не успее, БСП е готово с жалба до Конституционния съд.

„Конституцията не забранява да се пита народа“, това отговори в свой коментар по темата депутатът от ВМРО Александър Сиди. Той обвини БСП в манипулация и подчерта, че няма как през референдум да се промени Конституцията. Ако обаче народът поиска с референдум такава промяна, то що стане задължително свикването на Велико Народно събрание, ако тези промени бъдат приети.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg