Редактор: e-mail: кадър БНТРодителите могат да пращат децата си на училище с

Редактор: e-mail: кадър БНТРодителите могат да пращат децата си на училище с ...

Лекар по БНТ: Родителите да пращат децата си на училище с шлемове, не с маски, по-хигиенично е.Редактор: 

e-mail: 

кадър БНТ

Родителите могат да пращат децата си на училище с шлемове, а не с маски. Шлемовете са по-хигиенични. Това коментира в студиото на БНТ 1 общопрактикуващият лекар д-р Георги Миндов.

Той допълни, че през учебната година трябва да се обучават не само децата, а и родителите. Според д-р Миндов, предвидените занятия за разясняване на мерките срещу COVID-19 са малко и трябва да се увеличат.

„Най-лесното е да се налагат глоби на учители и директори, по-добре е да помислим как мерките да се прилагат по-стриктно“, това коментира в студиото д-р Ирина Гайтаневска, епидемиолог от РЗИ-София. Тя каза също, че се събира и се анализира информацията за ефекта срещу мерките и ако трябва, те ще бъдат променени.

И двамата лекари коментираха, че случаите на заразени с коронавирус, установени в училищата не са резултат от началото на учебната година. Заразяването е станало преди 15 септември.

 

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg