Редактор: e-mail: кадър bTVГледахме с ирония на предложенията на ГЕРБ за нова

...
Редактор: e-mail: кадър bTVГледахме с ирония на предложенията на ГЕРБ за нова
Коментари Харесай

Явор Божанков, БСП: Вече не е смешно, ГЕРБ заплашват националната сигурност

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Гледахме с подигравка на предложенията на ГЕРБ за нова конституция, само че към този момент не е смешно. Поисканите промени в изборното законодателство са опасност за националната сигурност. Това съобщи в студиото на bTV депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков.

Поводът е предлагането да се вършат референдуми и по въпроси от компетенцията на Велико Народно заседание, което в този момент не се позволява. Така с вследствие на сходен референдум може да се смени формата на ръководство на страната или да се поправя територията ѝ.

Според Божанков предлагането е еманация на ръководството на ГЕРБ. Той съобщи, че тези измененията няма да стават факт, тъй като първо се чака несъгласие от президента, а в случай че и то не успее, Българска социалистическа партия е готово с тъжба до Конституционния съд.

„ Конституцията не не разрешава да се пита народа “, това отговори в собствен коментар по тематиката депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди. Той упрекна Българска социалистическа партия в операция и акцентира, че няма по какъв начин през референдум да се промени Конституцията. Ако обаче народът изиска с референдум такава смяна, то що стане наложително свикването на Велико Народно заседание, в случай че тези промени бъдат признати.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР