Red Hat най-вероятно няма да получи по-висока цена от предложените

...
Red Hat най-вероятно няма да получи по-висока цена от предложените
Коментари Харесай

Google и други купувачи са имали интерес да придобият Red Hat

Red Hat най-вероятно няма да получи по-висока цена от препоръчаните от IBM $190 за дял, защото другите компании към този момент са имали своя късмет да придобият софтуерния разработчик, настояват източници на CNBC.

В понеделник стана ясно, Red Hat е постигнала съглашение с IBM за продажбата на дяловете на компанията против $33,4 милиарда. Докато сдружението е водело договаряния с IBM, диалози е имало и с " всички други разумни купувачи ", в това число Гугъл, сочи неназованият източник.

Гугъл имаше интерес в закупуването на GitHub по-рано тази година, само че в последна сметка компанията стана благосъстоятелност на Microsoft против $7,5 милиарда.

Гугъл и други евентуални купувачи са водели предварителни полемики в Red Hat през последните години. От самата Гугъл към момента не са дали отговор на запитванията на медията.Въпреки че към момента е допустимо друга компания да предложи по-висока цена, това е малко евентуално. А и съгласно към този момент подписания контракт, в случай че договорката се провали, Red Hat ще би трябвало да заплати на IBM $975 милиона

IBM към този момент съобщи, че Red Hat ще продължи независимо активността си. Новата облага ще помогне на 107-годишната IBM да разшири активността си в региона на облачните услуги и хибридната облачна инфраструктура.

 IBM закупи Red Hat против $33,4 милиарда в най-голямата IT договорка за годината
IBM заложи $33,4 милиарда в борбата против Amazon в най-голямата IT договорка за годината

А също и най-мащабното придобиване в 107-годишната история на компанията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР