Red Bull атлетът Никола Абаджеив измина 320км по р. Дунав

...
Red Bull атлетът Никола Абаджеив измина 320км по р. Дунав
Коментари Харесай

Red Bull атлетът Никола Абаджиев с нов европейски рекорд

Red Bull спортистът Никола Абаджеив измина 320км по р. Дунав на кайтсъф в конкуренцията Air and Water Need Good Wings. Това е нов Европейски връх за най-дълго разстояние изминато по река с кайтсърф за 12 часа.

Вчера (30/06/2020) в 09:30 сутринта локално време, първото по рода си трансдисциплинарно Red Bull съревнование Air and Water Need Good Wings започва от с. Ново Село, област Видин. Парапланеристът Весо Овчаров и кайтсърфистът Никола Абаджиев - Коки се състезаваха в продължение на 12 часа по въздух и вода. Коки кара кайтсърф по р. Дунав, а Весо хвърча над Дунавската низина с парапланер. Никола Абаджиев сложи нов европейски връх за най-дълго изминато разстояние по река с кайтсърф за 12 часа!

С помощта на удобните условия в реката и вярната посока напразно, Коки съумя да измине 320км за 11,5 часа. Това е нов европейски връх за най-дълго прекосяване по река с кайтсърф за 12 часа.

" Загубих 1,5ч. пробвайки се да мина под Дунав Мост 2. ", смее се Никола.

" Беше прекомерно ниско и кайтът ми се закачаше. Накрая се наложи да легна на дъската. "

Силното слънце, течението на реката, мостовете по Дунав, прекосяването на кораби и най-много посоката и силата напразно са някои от факторите, с който младият Red Bull спортист трябваше да се съобрази.

" Сега сме тук в Свищов, като първоначално не мислех, че ще съумея. Изкарах 11,5 часа във вода и минах 320км, което е мой персонален връх. Безкрайно удовлетворен съм! ", споделя Коки.

За Весо Овчаров денят " беше невероятна битка ".

" Супер мощен вятър с доста, доста слаби, накъсани термики и никаква облачност. Имаше инверсия на към 1000-1100 метра и просто беше битка за оцеляване. ", споделя Весо.

След като 3 пъти беше повдигнат с лебедка от разнообразни местоположения, близки до реката, той съумя да измине 160км, като финално се приземи наоколо до село Садовец, община Долни Дъбник.

Състезанието сред двамата беше предавано онлайн посредством GPS сигнал в системата на Loggator.

Местност Паметниците, гр. Свищов. беше финалната точка на надпреварата.

" Благодарим на всички, които ни поддържаха и се надяваме да сте се забавлявали ", споделят страстта от претърпяното двамата състезателя!

Повече информация настояща информация за събитието, фотоси и видео материал ще намерите на страницата във Фейсбук, както и на @redbullbulgaria в Instagram.

Събитието на Red Bulll се реализира с поддръжката на Audi Bulgaria.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР