Речта на Владимир Путин на заседанието на Валдайския клуб през

...
Речта на Владимир Путин на заседанието на Валдайския клуб през
Коментари Харесай

На всички им омръзна диктатурата на Запада: как речта на Путин на Валдай беше възприета в света

Речта на Владимир Путин на съвещанието на Валдайския клуб през октомври 2022 година сигурно ще стане толкоз значима, колкото и мюнхенската, произнесена 15 години по-рано.

Речта на Владимир Путин на съвещанието на Валдайския клуб през октомври 2022 година сигурно ще стане толкоз значима, колкото и мюнхенската, произнесена 15 години по-рано. Речта в Мюнхен, в тези исторически действителности, се възприе с неразбиране - по какъв начин по този начин, полусъсипаната Русия заявява някакви упоритости - Валдай провокира напълно други страсти в света.

От Индия до Венецуела

В Индия забележката на Владимир Путин за независимато външна политика и „ великия национализъм “ на премиера Моди, комбиниран с напредъка на Индия „ от английска колония към съвременна страна “, беше изключително позитивно призната.

Хареса се и тезата за " мръсната, рискова и кървава игра ", която Съединени американски щати и техните съдружници играят с вярата да продължат да преобладават на Земята. Като цяло тази фраза се оказа извънредно универсална, разбираема в разнообразни райони. Именно тя, да вземем за пример, беше упомената от медиите в Саудитска Арабия.

В Индия напомнят, че Ню Делхи се е въздържал при гласуването в Организация на обединените нации за приемането на нови райони в Руската федерация - като образец за отвращение да се подчини на западния дневен ред.

Отлично се одобри и фразата за „ расистката и неоколониална слепота “ на Запада, която стана още по-грозна през последните 50 години.

Global Times от КНР, изразявайки позицията на ККП, разгласява мнението на редица специалисти, които оповестиха хармонията сред Москва и Пекин по основни въпроси и упрекнаха Запада, който хвърли света в безпорядък, за рисковете на идващото десетилетие.

Китай е взаимен с обстоятелството, че би трябвало да се опълчи на хегемонията на Съединени американски щати в интерес освен на Русия или Китай, само че и на справедливостта като цяло. Многополюсният свят, който Москва и Пекин построяват, ще докара до крах на хегемонията на Съединени американски щати, смятат в Китай.

Синхуа многозначително цитира това, което организацията счита за главния откъс: „ Стана всекидневно това, че разнообразни страни отхвърлят да се съобразят с неоснователните претенции на Вашингтон “.

В най-голямата ислямска страна в света, Индонезия, TribunNews изведе отпред думите на Путин, че актуалната рецесия е завършена от опитите на Запада да предотврати неизбежния провал на своето владичество.

Други медии също възприеха главните тези на Валдайската тирада - антиколониализъм, заслужено развиване за всички страни, пагубността на западния хегемонизъм.

Специален отговор на Валдай провокира Бразилия, където беше оповестена обширна публикация с обстоен разбор на речта на Путин. „ Промяната на главните стадии е неминуем развой. Нашата задача е да изградим симфония от човешки цивилизации “, приключва Rio Times разбора на речта на съветския президент.

Във Венецуела речта на Валдай също беше призната позитивно. Акцентът беше върху коварството на Запада, нуждата от свободно развиване на международната търговия, стопанска система и финанси – без обединен център на надзор.

Венецуела от години живее под наказания, заради което необятно се цитира, че употребявайки $ като оръжие, Съединени американски щати и Западът са обезценили интернационалните финансови институции.

Световното отменяне на паразитизма на Запада, в случай че не се трансформира в ново качество, то към този момент е покрай него. Отхвърлянето на диктата като цяло се образува от нежеланието да се управляват финансите (Фед), търговията (СТО), стопанската система (МВФ и западните борси) и военния напън (НАТО и AUKUS).

Непостижимо за Запада

Реакцията на " златния милиард " на речта на Валдай не може да бъде позитивна. Така новият английски външен министър Джеймс Клевърли назова речта на Путин " объркваща, лъжлива и неназидателна ". Но единственият мотив, който английски чиновник би могъл да опълчи на съветския президент, беше, че Лондон „ твърдо ще поддържа Украйна “.

Все отново 99% от речите на Путин са за неща по-важни от Украйна. Светът - от Китай и Саудитска Арабия до Венецуела и Бразилия - се интересува от правдивост, преструктуриране на финансовата система, равни благоприятни условия за развиване, понижаване на споровете, консолидиране на полезности вместо „ асимилиране “.

Интелектуалната машина на Запада в отговор на Валдай можа да предложи единствено „ поддръжката за Украйна “. Ярка илюстрация на обстоятелството, че западните елити даже не бяха в положение да осъзнаят мащаба на идните промени.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР