Речта на Путин бележи нов етап от войната в Украйна

...
Речта на Путин бележи нов етап от войната в Украйна
Коментари Харесай

Световните медии: Путин призова за сваляне на западния световен ред

Речта на Путин бележи нов стадий от войната в Украйна и посланието му е недвусмислено: Русия се бори да смъкна това, което вижда като тираничен международен ред, воден от Запада. Така западната преса реагира на Георгиевската тирада на Владимир Путин, в която президентът на Руската федерация остро осъди Съединени американски щати и техните съдружници, споменавайки търговията с плебеи и ограбването на Африка, геноцида на индианските племена в Америка, атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки, както и килимните бомбардировки над Виетнам.

Руският президент Владимир Путин по време на речта в Кремъл и на митинг-концерта на Червения площад предизвести Запада за готовността да се бори до дъно и показва на останалия свят предпочитание да управлява световно придвижване против хегемонията на Съединени американски щати, съгласно „ Ню Йорк Таймс “.

„ Путин се обърна към три основни аудитории. На руснаците той изяснява възходящите компликации, като упорства, че се борят за оцеляването си. На Запад той сподели решимостта си да продължи да се бие макар глобите и доставките на оръжие за Украйна “, счита американският вестник.

„ А за останалия свят Путин се показа като водач на световно придвижване против „ западните расисти “. Той твърди, че Западът не се е трансформирал от времето, когато брутално колонизира други страни и води войни, с цел да завоюва икономическо преимущество “, се споделя в обявата на „ Ню Йорк Таймс “.

„ Истината е зад нас, а в истината е силата, което значи победа! Победата ще бъде наша! ", сподели Путин по време на протест на Червения площад, заимствайки крилата фраза от съветския престъпен филм от 2000 година “, прибавя изданието, намеквайки за паметния филм „ Брат-2 “ и разговора сред основните герои на кино лентата Данила Багров и Ричард Манис за тематика за парите, властта и истината.

В друга публикация „ Ню Йорк назовава обединяването на Русия с четирите района част от екзистенциалната борба на Москва със Запада. „ Путин също характеризира спора със Запада още по-сурово, в сравнение с в предходни речи, говорейки за вековните военни дейности на Запада. Той осъди водения от Америка международен ред като фундаментално злобен, подкупен и целящ да унищожи Русия “, добавя изданието.

„ Без да го споделя непосредствено, Путин също загатна, че мисли за ролята на нуклеарните оръжия във войната. Описвайки Запада като " излъган и двуличен от край до край ", той означи, че Съединените щати са единствената страна, употребила нуклеарни оръжия във войната. След това добави: „ Между другото, те основават казус “, приключва изданието.

„ Ядрените закани на господин Путин остават двусмислени. Той не сподели непосредствено, че Русия ще употребява нуклеарно оръжие. Но коментарът му от 21 септември наподобява надвишава съветската теория, че нуклеарните оръжия могат да бъдат употребявани единствено в случай че съществуването на съветската страна е застрашено “, отбелязва на собствен ред „ Уолстрийт Джърнъл “.

„ Осем години и половина откакто Владимир Путин разгласи връщането на Крим, той събра съветския хайлайф в Георгиевската зала на Кремъл за друга гала: този път предявявайки искания за още четири района на Украйна “, написа английският „ Гардиън “.

„ Речта в петък евентуално ще остане в историята като още един крайъгълен камък в дългото ръководство на Путин в Русия. И макар че беше същата зала, същите хора и същото обръщение като по тематиката за Крим през март 2014 година, в този момент подтекстът е напълно друг. Извън Русия мнозина имаха вяра, че Путин е прав: по какъв начин може Западът да чете лекции на другите за нарушаването на суверенитета след Ирак и Либия? Много европейски политици биха желали да се върнат към естествените връзки с Русия “, прибавя изданието, като отбелязва, че този път интернационалната обстановка е доста по-неблагоприятна за Москва.

„ Те не желаят да сме свободни. Те желаят да сме колония. Те не желаят равностойно партньорство, желаят да ни ограбят “, сподели той и мина от осъждането на „ тоталитаризма, деспотизма и апартейда “ на днешния Запад, историческото плячкосване на Индия, бомбардировката на Дрезден в края на света Втората война и „ мултиджендърната “ мода на Запад “, показва „ Гардиън “.

На този декор „ Си-Ен-Ен “ вижда в Георгиевската тирада на Путин готовността на Русия да „ постави завършек на войната “: „ Кърт Волкър, някогашният специфичен делегат на Съединени американски щати за Украйна, счита, че Путин може би се готви за мир. „ Мисля, че той цели да каже, размахвайки нуклеарни оръжия, че би трябвало да преговаряме за съглашение. Но да резервира това, което към този момент съм взел. ” „ Никой не знае какво в действителност се случва в главата на Путин. Има подозрения, че Путин е подготвен да направи взаимни отстъпки в името на мира, които надвишават неговите условия “, прибавя телевизионният канал.

В същото време „ Нешънъл Интерест “ счита, че „ речта на Путин бележи рисков нов стадий от войната в Украйна “. Посланието на Путин е недвусмислено: Русия се бори да смъкна това, което вижда като изолиран и тираничен международен ред, воден от Запада. „ Това послание бележи разумната кулминационна точка на зараждащите се антизападни трендове, обрисувани в речта на Путин на конференцията в Мюнхен през 2007 година “, отбелязва изданието.

„ Речта значително би трябвало да се преглежда като остро наказание на западния свят, отнасящо се до търговията с плебеи и грабежа на Африка, геноцида на индианските племена в Америка, атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки и килимните бомбардировки на Виетнам, “ акцентира изданието.

В същото време немската преса прави оценка основно Георгиевската тирада на Путин в подтекста на идната зима, енергийната рецесия и опасността за демократичните полезности. „ Путин наподобява става все по-радикален във връзка с идеологията. Той остави настрани ролята на нападател и вместо това влезе в ролята на бранител на Русия и последния бастион на справедливостта в света “, показва „ Зюдойче Цайтунг “.

В същото време полската преса, за разлика от CNN, не вижда място за компромис с Украйна. „ За да избави завоюваните земи, Путин би трябвало да победи украинската войска. И украинците, с цел да победят Путин, би трябвало да ги пуснат. Тук няма място за тъждество. Следователно войната ще продължи “, обобщава „ Речпосполита “, като мълчи за ролята на Запада и по-специално на Полша в тази борба.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР