Речта на Джо Байдън приличаше на самия него. Беше сърдечна,

...
Речта на Джо Байдън приличаше на самия него. Беше сърдечна,
Коментари Харесай

Експерти: Речта на Байдън - сърдечна като него, САЩ се завръща към световната дипломация

Речта на Джо Байдън приличаше на самия него. Беше сърдечна, топла. Той е подобен човек. Пълна с послания за единство, това беше главната тематика. Това сподели пред bTV Стефан Тафров, някогашен представител на България в Организация на обединените нации, след церемонията по встъпване в служба на новия водач на Съединени американски щати.

" Имаше различен детайл, той приказва за истина, за американските полезности и сподели, че е време да се даде приоритет на обстоятелствата. На истината - не на лъжата.

При Тръмп - неговата говорителка, откакто стана президент - сподели, че той щя дава различни обстоятелства. Точно тези обстоятелства доведоха до принудителен опит да се спре взаимна сесия на Конгреса. От позиция на Съединени американски щати това е голям потрес ", добави Тафров.

Според него Байдън е овладял обстановката, а има и опитна администрация, която ще има тежката задача да извърши значимите промени, които обрисуваха новия президент и вицепрезидент.

Байдън при избирането си за сенатор има съществено отношение към външната политика, има персонални връзки, ще му помогне доста това, счита още Тафров.

Според преподавателят в Американския университет във Вашингтон проф. Асен Асенов, Байдън съобщи, че Америка се завръща в международната дипломация.

Най-важното в речта на Байдън е, че е време да бъдем единни, да мечтаем дружно. Също по този начин сподели на света " Америка се завръща в международната дипломация, ние ще бъдем с всички вас ", сподели за " Денят стартира " по Българска национална телевизия преподавателят в Американския университет във Вашингтон проф. Асен Асенов.

" Той знае, че Америка е разединена, малко повече от 74 млн. души не гласоподаваха за него. Голяма част от тях считат, че изборите не принадлежат на него, само че има проект за деяние и първата стъпка в този проект е да кажем: Ние сме американци, ние сме единни, справили сме се с доста компликации, ще се оправим и с тези, които са пред нас ", сподели проф. Асенов.

Университетският учител означи, че в Америка не постоянно харесват президента си, само че харесват президентската институция.

" Вчера бяхме очевидци на нещо, което се случва веднъж на 4 години в Америка - трите управляващи се събраха на едно място и те си споделиха " Трябва да бъдем дружно ", сподели проф. Асенов.

По думите му откакто Доналд Тръмп е към този момент някогашен президент, в доста хора има чувство за по-голямо успокоение и вяра.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР