Речта на Акио Тойода при откриването на автомобилното изложение в

...
Речта на Акио Тойода при откриването на автомобилното изложение в
Коментари Харесай

Това е изненада: Акио Тойода вече няма да е изпълнителен директор на Toyota

Речта на Акио Тойода при откриването на автомобилното ревю в Токио стартира с препратки към две публикации по негов адрес, успокоявайки слушателите, че той е жив и здрав, а бизнесът на Toyota няма да бъде изнесен отвън рамките на Япония.

Това отклоняване вършим съзнателно и още веднъж ще се върнем към него по-късно, само че в този момент огромната вест. Същият този човек, който е внук на създателя на компания, който е неин началник от 13 години, който направи от Toyota това, което е през днешния ден – най-голямата автомобилна компания в света – се отдръпва от поста на основен изпълнителен шеф.

Той няма да поеме в друга посока, няма да се пенсионира, а ще оглави борда на шефовете, само че това при всички положения си е оттегляне. Защото, да, нагледно казано ще продължи да надува платната на Toyota, с цел да върви с цялостна скорост, само че рулят ще държи различен, а с това ще дефинира и посоката на развиване.

Този различен човек е Коджи Сато. В момента той извършва длъжностите на основен брандинг шеф на марката, президент на Lexus International и началник на Gazoo Racing.

Каква е повода за тази рокада? Лесно може да се допусна, че става въпрос за бавните темпове на нахлуване на електрическите коли в моделната гама.

Toyota изостава в тази посока от главните си съперници, тъй като Акио Тойода неведнъж е заявявал, че пътят напред за компанията са хибридите. Но това може би не е задоволително.

„ Аз съм производител на коли. Вярвам, че по този начин съумях сполучливо да преобразя Toyota. Но аз съм единствено производител на коли, нищо повече. Виждам това като моя горна граница. Новият екип под управлението на президента Сато има задачата да трансформира Toyota в компания за подвижност, “ споделя Тойота за смяната на върха. И това е повече от задоволително.

Повече по шоковата рокада на върха в Toyota четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР