Речник- Корекция - когато акциите са поне 10% под 52-седмичния

...
Речник- Корекция - когато акциите са поне 10% под 52-седмичния
Коментари Харесай

Под границата на трилиона

Речник
- Корекция - когато акциите са най-малко 10% под 52-седмичния връх на една акция
- Мечи пазар - когато акциите са най-малко 20% под 52-седмичния връх на една акция
Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Лоши прогнози за Apple потопиха американските тържища

Опасенията от засищане на пазара за iPhone води до следващ спад на акциите на компанията от Купертино
13 ное 2018
Споделяй и владей

Мобилните приложения не престават да събират и популяризират потребителска информация към трети страни
9 ное 2018
Apple предизвести, че продажбите през празничния сезон ще са под упованията на Уолстрийт

Разочароващата прогноза на най-ценната софтуерна компания в света за малко изпрати акциите й със 7% надолу
4 ное 2018
В първите два дни на седмицата акциите на Amazon изгубиха близо 5% от цената си, а тези на Apple над 6%. Общото сред двете компании е, че бяха в основата на борсовия хайп през последните години, а през днешния ден са в основата на неговия спад, като значително повличат и целия корпоративен бранш. Инвеститорският интерес преди няколко месеца ги направи първите компании с пазарна капитализация над 1 трлн. $, само че през днешния ден те към този момент са много под това равнище.

Реално в понеделник Amazon навлезе в мечи пазар - неговите акции са към този момент 20% под върха от 2050 $, доближат на 4 септември. За този интервал онлайн компанията към този момент е изгубила към 200 милиарда $ от капитализацията си. Все отново би трябвало да се означи, че Amazon държа " купата с трилионите " единствено за ден. При Apple загубата от историческия връх на 3 октомври до момента е 17.6%, което към момента я държи в промяна.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. По данни на CNBS 26 от общо 66 софтуерни акции в необятния показател S&P 500 към този момент са на меча територия, като измежду тях са Advanced Micro Devices, Micron, Nvidia, Qualcomm, Symantec, Broadcom. Борсово търгуваният фонд Technology Select Sector SPDR, който покрива софтуерни компании и свързани с тях бизнес загуби. Пак съгласно статистиката на CNBS 76% от софтуерните акции са в промяна.

Сигнална лампа

Apple постоянно се е приемал за сигнална лампа за протичащото се в софтуерния бранш, подобен да вземем за пример преди години беше Intel (който също е на границата на мечата територия). В понеделник два доставчика на съставни елементи за компанията от Купертино понижиха прогнозите за продажбите. Едната от тях беше Lumentum, която доставя Apple с 3D датчици за системата за лицево различаване в най-новия iPhone. Макар да не беше упоменато съответно име, компанията уточни, че един от най-големите им клиенти за индустриални и потребителски артикули е понижил първичните си поръчки за второто фискално тримесечие.

Прогнозите на Lumentum съответстваха с целогодишно понижение в упованията на японската Japan Display, която създава екрани от течни кристали за Apple. Инвеститорите не са удовлетворени и от решението на колоса да спре да афишира бройките от продадените си компютри Mac, телефони iPhone и таблети iPad, които са основни за марката. Малко по-късно пристигна и решението на Goldman Sachs да смъкна рейтинга на компанията поради предстоящи по-ниски продажби.

Губещите печеливши

Натискът върху акциите на Amazon се ускори от края на октомври, когато компанията регистрира положителни финансови резултати за третото тримесечие, само че направи незадоволителни прогнози за бъдещето. Като цяло пазарът е надолу значително поради разочароващия корпоративен сезон, в който фирмите разгласиха докладите си. В сходни моменти вложителите избират да прибират облагите си от тези акции, които по никакъв начин не са малко. Въпреки последния спад акциите на Amazon към момента са на облага от 45% за последните 12 месеца, а тези на Apple са на плюс 10%.

А отсам накъде? В момента множеството анализатори и вложители се надпреварват да изясняват, че след октомврийската промяна следва да се премине през още един неустойчив интервал, само че са на мнение, че пазарите ще намерят сили за напредък до края на годината. Дали това ще стане към момента не ясно, само че какъвто и да е финалът й, тя ще е една от най-динамичните и нервни години за последното десетилетие.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР