Реалното тестване на тол системата ще е на 16 август.

...
Реалното тестване на тол системата ще е на 16 август.
Коментари Харесай

Тестването на тол системата се планира за 16 август


Реалното тестване на тол системата ще е на 16 август. В началото на есента се чака да станат ясни крайният обсег и цените. Тоест комерсиалната ѝ употреба, действителното събиране на таксите, ще стартира три месеца по-късно. Това съобщи зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Очаква се в обсега на пътната мрежа, за която ще се заплаща, да влизат към 6000 километра – главно автомагистрали и и пътища първи клас, както и отчасти втори клас. Техническата инфраструктура ще бъде построена общо за 10 800 километра.
„ Реалната комерсиална употреба на тол системата няма да стартира, преди да почистим всички проблеми “, сподели Нанков.

" На първо място, знаем, че въвеждането на тол системата едното дейно експлоатиране е от главните цели на държавното управление " Борисов " 3. Успяхме да доведем до край дълго оспорваната процедура за избор на реализатор. Срещнахме доста компликации при въвеждането на първия съставен елемент – електронната винетка. Убеден съм, че с втория подобен, а точно с тол системата, няма да имаме сходни проблеми. Взели сме нужните ограничения. А настрана от това създадохме нужната организация за основаване на тол ръководство ".

Нанков сподели още, че досега са продадени над 4,1 милиона винетки, а приходите от тях са над 244 милиона лв..

Първото съвещание на особено основания от Народното събрание Обществен съвет по въвеждането на тол системата ще се организира на 5 юли в Министерство на районното развиване и благоустройството. Срещата с превозвачите за разискване на цените и обсегът на системата ще е два дни по-рано – на 3 юли.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР