Реалността в Армения отдавна не е изключително балансирана спрямо желанието

...
Реалността в Армения отдавна не е изключително балансирана спрямо желанието
Коментари Харесай

Арман Бабикян: Бедността, корупцията и псевдодемокрацията са причина за протестите в Армения

Реалността в Армения от дълго време не е извънредно уравновесена по отношение на желанието на хората по простата причина, че страната се намира в тежка взаимозависимост от политиката на Москва след един спор, който сега може да се пояснява като замразен спор, сред Азербайджан и Армения за Нагорни Карабах. Зависимостта на Армения от Москва стана тотална, а това беше една от републиките на някогашния Съветски съюз, която първа, дружно с прибалтийските републики, въстанаха против диктата на Русия над останалите съюзни републики на някогашния Съветски съюз.
Това сподели за предаването „ Нещо повече “ по „ Хоризонт “ PR - специалистът Арман Бабикян  по мотив митингите в Армения.  Бедността, корупцията и  псевдодемокрацията са причина за митингите в страната, а конфликтът не е идеологически, безапелационен е той.  Според специалиста България не е достигнала до подобен миг, в който идеологически съперници да застанат един до друг в борба за отбрана на националните ползи.

По мотив оповестеното от Жан-Клод Юнкер, че отпущането на пари от европейските фондове ще бъде обвързано със спазването на правилата на правовата страна,  специалистът разяснява, че това е добър знак, в случай че стане действителност, а освен опасност:

„ Безучастното и демократично и непретенциозно държание на Брюксел по отношение на България даже докара до отчаяние. Днес, когато биваме застрашени с орязване на фондове поради метода, по който те се ръководят в България и поради неналичието на налози от Съдебната система, някои ще кажат: „ Ето, отрязаха дребните “, други ще се оправдаят, че Европейски Съюз го прави, тъй като се постанова да стигне колана поради напускането на Англия, само че това са оправдания. Мотивите са ясно изразени от Юнкер - тези които не съблюдават общите правила, ще бъдат осъдени. Разбира се, и общите идеали…

…Вече имаме страни като Австрия, Унгария, а в някаква степен и България, където националисти са във властта, които подлагат под подозрение общите ни полезности и идеали в Европейския съюз и са склонни да вървят към тякакъв патриотарски националпопулизъм, който гласи, че нашите страни, под някаква форма, са пренебрегнати или се одобряват решения, които са срещу тяхната воля, или пък ги ощетяват. Знаете, че решенията в Европейския съюз не се вземат по този метод, само че се гради районен имидж доста елементарно по този метод. Именно по тази причина урбанизацията на част от страните в Централна и Източна Европа ще получи съответен отговор. Мисля, че за първи път той проехтява през речта на Макрон в Европейския парламент, а в този момент чуваме отзвука “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР