Реално цената на изтребителите F-16 е 2,2 млрд. лв. Аз

...
Реално цената на изтребителите F-16 е 2,2 млрд. лв. Аз
Коментари Харесай

Каракачанов за Румен Радев: Лесно е да се критикува, трудно е да се работи

" Реално цената на изтребителите F-16 е 2,2 милиарда лева Аз не знам от къде Радев /президентът Румен Радев, бел.ред./ твърди, че са 3,2 милиарда лева, откакто още преди 10 дни ние сме му изпратили, по негово искане, предлагането за контракт ", съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред публицисти в Троян.

В местността Хайдушкото сборище край троянското село Балканец вицепремиерът взе участие в обичайния празник на планината, билките и туризма.

По думите му в контракта ще има избрани корекции, само че президентът е бил осведомен за всеки стадий, когато той е изискал. Според Каракачанов в случай че се стигне до сключване на контракта, до края на юли процесът ще е завършил: " Ние ще създадем своя отчет до Министерския съвет, той би трябвало да вземе решение и да го вкара в Народното събрание. Парламентът в случай че утвърди това предложение, до края на юли той може да се подписа ".
" Аз не знам от къде излезе този един милиард лв., по принцип самият преговорен развой, без значение за каква техника е, не е елементарна работа. Ако беше елементарно, самият президент Радев, още когато беше командващ на Военновъздушни сили, щеше да реши казуса. Само че той не се взема решение към този момент 10-12 години, в този момент сме на крачка да сключим контракт ", разяснява още военният министър.

По думите му има неща, които в този контракт и на него не му харесват и това е декларирано. " Президентът можеше посредством ранга, който заема да потърси контакт със своя американски сътрудник и в случай че има някакви съображения да ги каже и да помогне малко в този развой, тъй като е елементарно да подлага на критика, мъчно е да се прави работа ", добави Каракачанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР