Реално Столичният общински съвет има възможност да работи много дълго

...
Реално Столичният общински съвет има възможност да работи много дълго
Коментари Харесай

Ротация и в СОС? Не е невъзможно

Реално Столичният общински съвет има опция да работи доста дълго без ръководител. Уредбата в Закона за локалното ръководство и локалната администрация не е напълно добра и не планува " идиотски " хипотези, защото всеки закон и всяка правна уредба се написа за естествени хора и естествени условия.

Един закон не може да планува рискови обстановки като неспособност да се избере ръководител на СОС, разясни пред News.bg конституционалистът проф. Пламен Киров.

Според него с невъзможността за избор на ръководител на градския парламент няма да се стигне до предсрочни общински избори.

Нямало по какъв начин да има нови предварителни избори в София, тъй като хипотезата е не да няма ръководител на СОС, а да не заседава общинският съвет,

а както виждаме всички, той заседава. Пресилено е засега да се приказва, че СОС изпада в тупик с невъзможността да избере ръководител по образеца на другата власт в България - законодателната на Народното събрание.



Столичният общински съвет има опция да работи доста дълго без ръководител, счита конституционалистът проф. Пламен Киров

Проф. Киров има вяра, че ще се откри решение на обстановката в градския парламент и най-вероятно това

ще стане по образеца на Народното събрание - председател на ротация. 

Единственото стабилно нещо при нас е, че ротираме рецесия след рецесия, тъй че всичко е в реда на нещата, акцентира проф. Киров.

" Общинският съвет не е детска ясла, тъй като там работят и са излъчени рационални хора, би трябвало да намерят излаз на обстановката и подобен излаз ще бъде открит. Въпросът опира до първичното измерване на силите и да се осъзнае, че би трябвало да се отиде в някакъв компромис ", сподели конституционалистът. Дали ще има " сглобка за София " обаче би повлияло на сглобката в страната.

Проф. Пламен Киров планува, че

на новия кмет на София Васил Терзиев ще му е много мъчно, отпред на Столична община и в един много пъстър общински съвет.

Очевидно ще би трябвало да лавира, ще би трябвало да се откаже от първичните декларирани позиции, да смекчи държанието си и да не употребява идеологеми в една много напрегната конюнктура и много голяма по размер работа като ръководството на Столична община, посъветва конституционалистът. Общината не е еднолично ръководство и Терзиев се надява на работещ общински съвет, тъй че най-вероятно ще се отиде към взаимни отстъпки и контролиране на връзките сред общинарите, сподели още проф. Пламен Киров.
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР