Реално, никой не знае конкретния отговор на този въпрос. Това,

...
Реално, никой не знае конкретния отговор на този въпрос. Това,
Коментари Харесай

Защо празнуваме Джулай морнинг

Реално, никой не знае съответния отговор на този въпрос. Това, което сигурно знаем, е, че Джулай морнинг е един от неофициалните празници у нас, основан от хората за хората, който не се празнува в никоя друга страна.

Джулай морнинг се отбелязва на 30 юни, когато вечерта хората се събират навън и наоколо до водоеми (най-често морето). Нощта е съпроводена от музика, песни и занимания, които не престават чак до сутринта на 1 юли.
 Снимка 365333

Мнозина смятат Джулай морнинг за празник с хипарски корени, защото в същността си той въплъщава хрумвания за независимост, непосредственост до природата и сред хората.

Празникът стартира да се отбелязва през 80-те години, най-вероятно като част от придвижването " Хепънинг ". Тогава той е представлявал дребни, неофициални и неагресивни маршове.

Други считат, че Джулай морнинг е просто свободомислещ метод да се означи началото на отпускарския сезон, края на образователната година и началото на един от най-приятните летни месеци.
 Снимка 365326

Смята се също, че празникът се асоциира и с учението на Петър Дънов, с ритуали за удостояване на слънцето и с други антични български обичаи.

Твърди се, че името му произлиза от песента " July Morning " на Uriah Heep, която е голям шлагер в България през 80-те години.

През първите години Джулай морнинг се посреща на пристанищните кейове на Варна. По-късно известни стават Камен Бряг, Каварна, Шкорпиловци, Иракли, Созопол, Варвара, Ахтопол и други. Тези места към момента притеглят стотици хипарски настроените хора в навечерието на 1 юли.

Независимо какви са произходът и смисъла му, Джулай морнинг е страховит мотив да стартираме лятото уместно, навън, под светлината на луната и ритмите на музиката. И, несъмнено, в компанията на положителни другари.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР