Реално, мерките в Пловдив не се спазват. Това заяви пред

...
Реално, мерките в Пловдив не се спазват. Това заяви пред
Коментари Харесай

Губернаторът на Пловдив с лоши новини заради К-19

Реално, ограниченията в Пловдив не се съблюдават. Това съобщи пред Българска национална телевизия Дани Казирева, регионален шеф на Пловдив и ръководител на спешния щаб.

Вчера стана ясно, че ускоряват контрола по спазването на ограниченията против COVID-19 в града. Инспекцията по труда и БАБХ се включват в проверяващите екипи. Спазване на отдалеченост от 2 метра и оптимално по 100 души в огромните търговски вериги са единствено част от ограниченията, за които стартират да наблюдават проверяващите в Пловдив.

За последното денонощие новите случаи са 109, позитивните проби се усилват, като над 200 души са приети в болница. Разбира се, че това ни тормози, призна Каназирева.

Пет са новите случаи на инфектирани медици в региона. Ако блокираме здравната система и най-обикновената простуда ще бъде проблем. Замислете се, какво ще се случи с останалите пациенти с по-леки болести, в случай че пренасочим леглата и медицинския личен състав в грижа единствено за болните от ковид, изясни регионалният шеф.

В Пловдивска област има 28 общини, от тях единствено в две има лечебни заведения и всичко се пренасочва към община Пловдив, изясни Каназирева.

Тя още веднъж прикани за съблюдаване на ограниченията, като съобщи, че за нарушителите ще има строги наказания и санкции. Ще се вършат масирани инспекции по заведения и заведения за хранене, всяко едно публично място ще бъде проверявано. Връща се и пропусквателният режим в магазините.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР