Реално е бил денят и нощта на игуаната.След като Националната

...
Реално е бил денят и нощта на игуаната.След като Националната
Коментари Харесай

Южна Флорида „бомбардирана” от игуани

Реално е бил денят и нощта на игуаната.

След като Националната метеорологична работа на Съединени американски щати изпрати извънредно предизвестие на жителите на Южна Флорида във вторник вечерта, че е допустимо да има " падащи игуани " поради необикновените за сезона ниски температури, жителите безусловно бяха очевидци на падащи игуани от небето (или по-скоро от дърветата), написа " Гардиън ".

По дворове и тротоари хората можеха да видят неподвижни игуани. Те наподобяват като мъртви, само че в действителност просто толкоз са измръзнали, че не могат да се движат. Игуаните стават бавни, откакто температурите паднат под 10 градуса по Целзий. Те измръзват щом температурата падне до 4,5 градуса по Целзий. Когато замръзнат, те елементарно падат от дърветата, където им е домът, като наподобяват безжизнени, въпреки че не са мъртви.

Жители на Флорида споделиха видеоклипове с феномена.

Игуаните са нападателни животинки в щата и могат да бъдат малко досадни, когато не са измръзнали. Те могат да разрушат инфраструктура с правените от тях дупки по тротоарите, а също по този начин постоянно влизат в плувни басейни.

Природозащитници предлагат хората да не допират замръзналите игуани, защото могат да се върнат към живот и да се почувстват застрашени, в случай че човек е покрай тях. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР