Реалният лидер на Полша се възстановява след животозастрашаваща ситуация, пише

...
Реалният лидер на Полша се възстановява след животозастрашаваща ситуация, пише
Коментари Харесай

Реалният лидер на Полша се възстановява след животозастрашаваща ситуация

Реалният водач на Полша се възвръща след " животозастрашаваща обстановка ", написа " Гардиън ".

Появиха се спекулации към бъдещето на ръководещата в Полша партия " Право и правдивост ", откакто високопоставени държавни лица признаха, че водачът на партията Ярослав Качински е бил настанен в болница по-рано тази година поради " животозастрашаваща обстановка ".

Качински не се е появявал на обществени събития от април.

Той се е върнал на работа през предходната седмица, откакто е лежал във военна болница във Варшава в продължение на 37 дни. Негови съветници от дълго време настояват, че отсъствието му е поради артрит на коленете, само че в петък здравният министър съобщи пред полско радио, че " положението на Ярослав Качински беше такова, че в случай че не беше постъпил в болничното заведение, той щеше да бъде лекуван за избавяне на живота му, затова той незабавно трябваше да постъпи ".

Не се разкриват детайлности.

Качински, който през днешния ден навършва 69 година, е водач и движеща мощ зад партия " Право и правдивост ", която пое властта след победа на парламентарните избори през 2015 година Въпреки че някогашният министър председател не заема държавен пост с изключение на народен представител, той е неоспоримият водач на Полша, защото негови са стратегическите решения за бъдещето на Полша.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР