Реалният дефицит е около 3,5 - 4%, при това без

...
Реалният дефицит е около 3,5 - 4%, при това без
Коментари Харесай

КНСБ организира протест на 1 май

Реалният недостиг е към 3,5 - 4%, освен това без да вършим политика. Ако вършим политика в Народното събрание, с промени в налозите и всичко останало, може да падне и повече и да се освободи фискално пространство за политика по приходите. Това разяснява в „ Интервюто в Новините на NOVA ” Любослав Костов от КНСБ.

„ Апелирам да не робуваме на количествени знаци и на някакви цифри. А да забележим какъв брой пари са ни нужни, с цел да обезпечим всички стопански субекти. Като съберем числата, колкото е дефицитът, толкоз да бъде - само че при всички положения няма да е 6,4%, а най-малко на половина ”, добави специалистът.

Костов акцентира, че нито една година от последните 10 финансовата стратегия не се осъществя. „ Това е един буфер на всяко държавно управление. Той му служи най-после на годината да каже, че е преизпълнил проекта си и да се показа първенец пред обществото ”, посочи той.

Икономистът счита, че Данък добавена стойност на 20% би трябвало да се върне за ресторантьорството, хляба и брашното. „ Мярката не води до понижение на цената. Когато искаш да помагаш на бизнеса - помагай през разноските. Това ще докара до сред 400 и 450 млн. спомагателни доходи ”, изясни Костов.

Той разгласи, че на 1 май КНСБ ще провежда митинг, на който да подсети своите претенции и да покаже, че страната не е пред банкрут, а би трябвало да се възнамерява по-правилно за всички.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР