Реалният брутен вътрешен продукт (БВП) на страните от Европейския съюз

...
Реалният брутен вътрешен продукт (БВП) на страните от Европейския съюз
Коментари Харесай

Реалният БВП на страните от ЕС ще се върне на нивото от 2019 година едва през 2022 година

Реалният БВП (БВП) на страните от Европейския съюз ще се върне на равнището от 2019 година едвам през 2022 година, само че по-късно ще бъдат нужни обилни структурни промени на самата стопанска система. Това се показва в публикация на шефа на европейския департамент на Международния валутен фонд (МВФ) Пол Томсен, оповестена през днешния ден и представена от ТАСС.

Сега се чака действителният Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз да се свие с 9,3 % през 2020 година, а по-късно да се усили с 5,7 % през 2021 година и да се върне на равнището от предходната година едвам през 2022-а, показва Томсен.

По думите му в случай че бъде открито дейно лекуване за COVID-19, възобновяване на стопанската система може да бъде по-бързо, предава Българска телеграфна агенция.. Важи обаче и противоположното при нови огромни талази на инфекцията.

Томсен приканва политиците да осъзнаят, че посткризисната стопанска система евентуално въобще няма да наподобява на модела от 2019 година.

Става все по-ясно, че претърпяваме радикални промени и те са ни нужни, акцентира специалистът.

Властите би трябвало да са подготвени за обстановка, при която пандемията продължава няколко години, а след нея могат да последват и други пандемии, показва той.

Европа би трябвало да се стреми към нова, по-екологична стопанска система, която може да действа дейно даже при по-продължителни ограничения за обществена отдалеченост, приканва Томсен.

МВФ предвижда спад от близо 5 % на международната стопанска система, която обаче ще се възвърне с 5,4 % следващата година, напомня ТАСС
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР