Реализирани са над 2 млн. продажби на електронни винетки. Това

...
Реализирани са над 2 млн. продажби на електронни винетки. Това
Коментари Харесай

Продали над 2 милиона електронни винетки

Реализирани са над 2 млн. продажби на електронни винетки. Това съобщи министърът на районното развиване Петя Аврамова по време на чуването си в Регионална комисия за напредъка по въвеждането на електронната система за таксуване, заяви БГНЕС.

„ Към 20 април посредством електронната система за пътно таксуване на база време са осъществени 2 755 821 броя продажби на обща стойност 182 997 922 лева 82 % от приходите са от таксуване на пътни транспортни средства до 3, 5 тона, леки и лекотоварни коли. 3% са от коли с тегло сред 3, 5 и 12 тона. 15 % са вследствие на закупени електронни винетки за коли над 12 тона “, регистрира районният министър.

Тя акцентира, че значим детайл от процеса на обслужване на клиентите е обезпечаване на правото на потребителя на пътя да трансферира електронната си винетка при промяна на регистрационния номер на автомобила.

„ От началото на март тази услуга се поддържа с опция за подаване на документи напълно по електронен път. В рамките на една работна седмица постъпват приблизително 910 поръчки за пререгистрация, за които екипът на национално тол ръководство прави дейности по определяне на допустимост, действане на заявката в електронната система, а точно прекачване на правото за прилагане на пътната мрежа към новия регистрационен номер “, изясни Аврамова и добави, че са предоставени 199 896 броя винетки на обществено слаби лица.

„ Полагаме старания срокът по стартирането на ТОЛ системата в деяние на 16 август да бъде спазен ”, съобщи Аврамова. Тя посочи още, че 10 800 км. от Републиканската пътна мрежа попадат в обсега на ТОЛ системата и следва да се дефинира за каква част от тях ще има нулева такса, защото са в неприятно положение.

На въпрос дали е помислено въвеждането на разнообразни цени при потреблението на платената пътна мрежа, която да зависи от часовете и дните, проф. Олег Асенов, който извършва длъжността на шеф в Националното ТОЛ ръководство, сподели, че това не е допустимо към този миг, тъй като в заданието не е било заложено такава функционалност.

Министър Аврамова изясни още, че към 20 април системата за електронни винетки действа стабилно и добави, че главен приоритет в активността на националното тол ръководство е било въвеждането в употреба на стадий 1, което визира таксуването на база време или по този начин наречената електронна винетка. Регионалният министър акцентира, че от 1 март е въведена система, която разкрива и предотвратява повтаряне на заплащанията. „ Установени са 10 случая, при които заплащането е направено по банков път “, посочи тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР