Реализирането на професионалните цели не винаги се оказва лесна задача.

...
Реализирането на професионалните цели не винаги се оказва лесна задача.
Коментари Харесай

От специалист техническа поддръжка до програмист

Реализирането на професионалните цели не постоянно се оказва лесна задача.

За да го постигнете, би трябвало да притежавате предпочитание за работа, да сте подготвени да напуснете зоната си на комфорт и да преодолявате огромни трудности.

Това е Богдан Деспотов. Богдан е част от екипа на "Клаудсигма Рисърч ", в която работи като програмист. Той ще ни опише за стъпките, които би трябвало да бъдат изминати по пътя към триумфа.

 КлаудСигма Рисърч ЕООД

Би ли описал работата си с няколко фрази?

Работя върху главния артикул на компанията, който е лична платформа за виртуализиране на сървъри (клауд). Накратко е основаване на функционалност от нулата, което е доста изобретателен развой.

От какъв брой време работиш в Клаудсигма Рисърч?

Работя в "Клаудсигма Рисърч " от към 5 години.

Защо избра да работиш тъкмо в нея и с какво подкрепя за твоето кариерно развиване?

Избрах да работя в "Клаудсигма Рисърч, " тъй като по това време беше дребна, неотдавна прохождаща компания. В сходна среда, скокът в уменията и опита е важен, спрямо огромни корпорации с ясно открити процеси.

Колко време работи като експерт техническа поддръжка, след което си бил преназначен на позиция програмист?

Бях на позицията експерт техническа поддръжка 2 години и 6 месеца. Работя като програмист от 2 години и 3 месеца.

Kaкви cтъпки тpябвa дa бъдaт изминaти, с цел да се пристъпи от позиция експерт техническа поддръжка към позицията, на която работиш сега?

Най-вече демонстрация на професионализъм и самопризнание от мениджмънта, което значи доверие в служителя и даване на опция за развиване.

Какви са провокациите пред тази служба?

Много самостоятелни старания за придобиването на нужните умения и вдишване на отговорност за основания артикул. Освен това се изисква самодейност, с цел да надграждаш над знанията си в областта на технологиите и цялостната инфраструктура на компанията, която предстои на непрекъснати нововъведения.

Освен чисто техническите умения, естеството на работа изисква и присъединяване в разнообразни научни планове, целящи изследване и развиване. Те са финансирани по научните стратегии на ЕК и дават опция за работа по разнородни новаторски технологии с университетски институции от цяла Европа. Например имах опцията да прекарам 6 месеца в Техническия Университет в Атина, няколко месеца в Политехническия Университет в Бари, Италия, както и в Кипърския Технически Университет в Лимасол.

Освен предизвикателство, това е и чудесна опция за обмяна на познания и опит с междунардни експерти, пионери в своята научна област.

Кое е нещото, което те стимулира да изпълняваш работата си пълноценно?

Креативният развой, динамичността на работата и удоволствието, че се основава артикул, който се употребява от голям брой хора по целия свят. Постоянното развиване на личните умения, както и екипът, с който работя.

Чувстваше ли се необичайно, откакто смени работната позиция?

Беше налице предизвикването да отговоря на упованията, които съпътстват тази позиция. Първоначално ми липсваха знания, които трябваше бързо да наваксам, с цел да мога да извършвам поставените ми задания.

Посочи три провокации, които се отвориха пред теб, работейки в тази компания?

Като начало, имах опцията да се срещна се с цялостното действие на една компания. Освен това развих техническите си умения, работих и не преставам да работя с отлични експерти.

Работата в "Клаудсигма Рисърч " ми даде опцията да работя в интернационална среда и с клиенти от разнообразни точки на света, което е както предизвикателство, по този начин и добра опция за професионално и персонално развиване.

Каква е твоята формула за триумф, без която не можеш?

Конкретна формула няма, по-скоро е изцяло отношение към работата. Бидейки по-скоро ‘творческа’, позицията изисква много автономия и организация. Също по този начин и вдишване на отговорност по осъществяването на поставените цели.

Виж свободните позиции в КлаудСигма Рисърч ЕООД

 КлаудСигма Рисърч ЕООД
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР