Реализирана е мобилна апликация, с която гражданите информират за текущото

...
Реализирана е мобилна апликация, с която гражданите информират за текущото
Коментари Харесай

Правителството показа как ще се следи състоянието на гражданите чрез мобилно приложение СНИМКИ / НА ЖИВО

Реализирана е мобилна апликация, с която жителите осведомят за настоящото си положение. В рамките на към 10 дни е изработен централен указател, който да събира информацията и да я праща на здравните органи. Тази информация ще стига до държавното управление и органите на Министерство на вътрешните работи.

Това стана ясно по време на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.



"След като информацията е събрана, тя се трансферира към аналитичната част. Китай, Япония, Сингапур и Тайван употребяват такава апликация, с която наблюдават положението на жителите. Всички компании работят на символичната цена от 1лв ", съобщи Ивайло Филипов от осведомително обслужване.

Борисов съобщи, че всичко това ще коства 3 лева на страната.

"Искам да благодаря на всички сътрудници, които работеха непрекъснато и няколко пъти тестваха мобилната апликация. Приложението ще бъде публикувано от мобилните оператори ", съобщи един от основателите - Пламен Цеков.



Той добави, че всеки жител може непринудено да смъкна това приложение и да споделя положението си с оперативния щаб във всеки един миг.

"Ако има човек, който е сред Ямбол и Сливен и се усеща зле, може да го съобщи в приложението, откъдето ще кажат по какъв начин да му се помогне и от кое място да му пратят кола за спешна помощ. Ще забележим къде са зелените точки в България. Първо се вкарват персонални данни, ЕГН, хронични болести, в случай че има такива. Тези данни се предават в Министерство на здравеопазването ", изясни Цеков.

"Като компания разработчик нямаме достъп до персоналните данни на хората. Не желаеме и да имаме ", посочи той.

Симптомите могат да се попълнят посредством елементарна анкета, която бе показана образно:









Гледайте брифинга НА ЖИВО тук.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР