Реализирахме мобилна апликация за всеки гражданин, насочена към това гражданите

...
Реализирахме мобилна апликация за всеки гражданин, насочена към това гражданите
Коментари Харесай

Ще споделяме здравния си статус чрез мобилно приложение

Реализирахме мобилна апликация за всеки жител, ориентирана към това жителите да осведомят за настоящото си здравно положение и да има самодейна страна и от страната, ако се постанова. Това съобщи Ивайло Филипов от „ Информационно обслужване “, съобщи БГНЕС.

В рамките на 10 дни изградихме цялата система – централен указател, който да събира информацията и да изпраща на всички държавни органи, като в първите 48 ч. реализирахме регистъра на всички карантинирани и болни хора. Тази информация доближава до органите на Министерство на вътрешните работи. Предвидени са голям брой интеграции с персоналните доктори, с общините, с Министерство на вътрешните работи, пожарна и Гранична полиция, доброволци, добави Филипов. За да може информацията, въведена един път, да се употребява от всяка конструкция и да не се губи време. Информацията се трансферира към аналитичната част, употребява се програмен продукт за разбори, той се употребява в Южна Корея, Китай и Италия, Сингапур, Тайван. Гражданите могат да употребяват мобилна апликация, по която да получават информация за медицинския си статус и страната да прави превантивни дейности.

Има визуализация през географски карти, тъй че задоволително информация да се разгласява обществено, жителите да виждат личния си принос и всеки ден да се вижда информация за карантинирани, болни, оздравели, смъртни случаи да бъде презентирана в интернет, добави Филипов.

Това е приложение, което всеки жител може да смъкна добровoлно, тъй че да споделя своя здравен статус с Националния действен щаб, надлежно здравните управляващи и той да доближава до персоналния му доктор, тъй че те да могат превантивно да знаят какво се случва при всеки един консуматор с мобилно приложение, по какъв начин се развиват при него признаците, тъй че да могат да вземат отношение в случай че се наложи авансово самодейно, сподели Пламен Цеков от компанията, която е създала мобилната апликация. Той изясни, че по тази причина приложението събира такива данни, в това число и геоданни, с цел да може националният действен щаб на база също и на създадената централна система да прави разбори къде, по какъв начин могат да бъдат здравно обслужени хората, изключително, в случай че те се трансфорат в пациенти. Очаква се в неделя или понеделник то да бъде налично за жителите. Казва се Virusafe.

„ За тези 10 дни успяхме да създадем нещо, което както беше наречено по-рано, е сърцето на системата, където постъпват всички тези данни “, съобщи Калин Радев от компанията, създала централизираната система, която събира данни от голям брой организации, министерства, регистри.

Всеки достъп до регистъра става единствено и само с дигитален документ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР