Реализацията на проекта води до смущения на електрозахранването в столичния

...
Реализацията на проекта води до смущения на електрозахранването в столичния
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение инвестира 4.5 мл.лв в реконструкция на подстанция”Фестивална”

Реализацията на плана води до разстройства на електрозахранването в столичния кв. Дружба
ЧЕЗ Разпределение България прави реорганизация на подстанция „ Фестивална “. Проектът е на стойност 4,5 млн. лева и се чака да завърши през ноември 2019 година

Подстанция „ Фестивална “ обезпечава електрозахранването на 40 хиляди консуматори в кварталите Младост 1 и 2, Дружба 1 и 2, Гара Искър, Горубляне, Полигона, както и потребителите в региона на 7-ми километър.

В рамките на плана, въз основа на утвърден капиталов план и позволение за градеж, в подстанцията се реконструират разпределителни уредби приблизително напрежение, прави се ремонт на съществуващи, доставка и монтаж на нови уреди и съоръжение.

Проектът е един от най-сложните за реализация измежду изпълняваните от сдружението. С цел обезпечаване на безвредната работа на чиновниците и отбраната на живота и здравето им се правят оперативни превключвания, за извеждане на оборудванията от работа и обезпечаване на различно електрозахранване. Компанията предприе всички вероятни ограничения за гарантиране на сигурността на услугата на потребителите по време на ремонта и минимизиране на разстройства в електрозахранването, като планува и краткотрайна основна станция, която да извършва функционалностите на подстанцията, до момента в който трае нейната реорганизация.

Претоварване на различно обезпеченото електрозахранване обаче докара до спешни спирания в кв. Дружба в столицата в работните дни на предходната седмица и през днешния ден. ЧЕЗ Разпределение се извинява за породеното стеснение и поставя старания да сведе спиранията на електрозахранването до вероятния най-малко.

С осъществяването на плана компанията неведнъж ще усъвършенства качеството и сигурността на електрозахранването на огромна част от София и ще обезпечи опция за присъединение на нови клиенти в източните региони на столицата.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР