Реализацията на грандиозен проект се очаква да стартира след няколко

...
Реализацията на грандиозен проект се очаква да стартира след няколко
Коментари Харесай

Дървени скулптори и сцена на открито ще радват посетители на парк в Асеновград

Реализацията на величествен план се чака да започва след няколко месеца в Асеновград, Преобразен на цялостно ще бъде дребният парк, ситуиран, край " Пешеходния мост " в града. Идеята е на възпитаници и управление на асеновградската ПГ " Цар Иван Асен II ", а финансирането ще бъде обезпечено по три параграфа. Част от сумата за осъществяване на самодейността ще бъде дарена от частна компания. Финансово подкрепяне се чака и от община Асеновград. А останалите средства ще бъдат събрани посредством мероприятия, чиято цел ще е дарителска акция, които ще бъдат провеждани в самия парк.
Геодезичното снимане към този момент е изпълнено и идната стъпка е да бъде направен работният план, който ще коства към 7 000 лв., заяви за Actualno.com шефът на гимназията Йордан Диков. Най-оптимистичните прогнози са действителната работа по плана да започва в края на април или началото на май тази година. След като бъде изцяло направен планът, той ще бъде публично входиран в Общински съвет-Асеновград. Инициаторите показаха вярата си, че концепцията ще бъде подложена на разискване и гласоподаване и ще бъде утвърдена. Ако това се случи, е планувано планът да бъде подложен на публично разискване.
Самата концепция включва създаване на канализация или възобновяване на съществуваща. Ще бъде сложена електроинсталация, която ще действа наложително с възобновими енергийни източници. Паркът ще грейне в светлини от нов тип лампи, ще бъде възобновен фонтанът. По-мащабен проект е създаване на непрекъсната цена навън. Тя ще бъде ситуирана откъм страната на реката, като ще бъде обезопасена със особено заграждение и изкачването до нея ще се реализира в профил. Интересно скимване е от дърветата, които ще би трябвало да бъдат отстранени, в действителност да се основат еко библиотеки. Идеята е взаимствана от Лондон и съставлява дребни спонтанни шкафчета с малки врати, издълбани в стъблото и вътре подредени разнообразни книги. А дънерите на към този момент отрязани дървета е планувано да се трансфорат в привличащи окото дървени скулптори.
Освен всичко това, се планува залесяване на други дървесни типове и цветя в парка. Обновени, освежени и възобновени ще бъдат пътеките, алеите и пейките. Планирано е в този парк да има също детска площадка и спортни уреди за фитнес навън. Нестандартно решение ще обезпечи опция за разходка на домашни любимци в същия този парк. Една от концепциите е да се направи 160-метрова алея за кучета по протежението на реката. Обмисля се да се слагат загради, които да служат като ограничавания. Целта е домашните любимци да имат свое място за разходка в същия парк, а и по този метод да се запазят всички новосъздадени уреди. Със същата цел ще бъде инсталирано и видеонаблюдение в цялата паркова зона.
Към момента, учениците от ПГ " Цар Иван Асен II " са поставили нови дървени пейки. Тепърва следва да се пресметна какъв брой ще коства реализирането на всички действия, планувани за осъществяване по плана. " Трудът на младежите за облагородяването на парка ще е благотворителен, тъй като когато децата сами изградят нещо, то се цени и се пази, а това е точно възпитателният детайл, който оставя положителни резултати в обществото за в бъдеще ", изрази в умозаключение мнението си Йордан Диков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР