Реализацията на големи инфраструктурни проекти увеличи броя на сделкитеБрокери алармират

...
Реализацията на големи инфраструктурни проекти увеличи броя на сделкитеБрокери алармират
Коментари Харесай

Четвърт милион за апартамент във Варна

Реализацията на огромни инфраструктурни планове усили броя на покупко-продажбите


Брокери сигнализират за продажби на „ тъмнозелено ”


Лукс парцелите превзеха пазара на жилища във Варна. Желаещите да се снабдят с нов изискан дом са склони да дадат сред 200 хиляди и четвърт милион лв. за апартамент в морската столица, като против тази сума, несъмнено, търсят жилище ново строителство. Цените на панелните жилища във Варна също означават растеж спрямо предходната година, регистрираха още брокерите във Варна.

“Реализацията на огромни инфраструктурни планове във Варна засилва покупката на недвижими парцели и усилва цената им ”, разяснява Добромир Ганев, ръководител на националното съдружие “Недвижими парцели ”. Стратегията на локалната власт за развиването на града планува отделяне на индустриална зона във Варна.

Цените на квадратен метър на парцелите в морската столица варират от 600 евро до 2000 евро в централната част на града. Най-търсени са двустайните жилища, които са положителни за вложения, и тристайните, които са най-подходящи за фамилни жилища, показаха брокери. Според статистика на брокерите с 10% са нарастнали продажбите на парцели във Варна и района през първото тримесечие на 2018 година по отношение на същия интервал на предходната.

От началото на годината до края на юни в морската столица са издадени към 110 разрешителни за градеж, най-вече за жилищни здания. За съпоставяне за цялата 2017 година разрешителните са били 200. Относно казуса с дефицита на паркоместа в централните част на града, специалистите считат, че казусът може да се реши с многоетажни паркинги.

Според специалистите обаче би трябвало да се направи всичко допустимо пазарът на парцели да се успокои поради “тревожната ” наклонност за засилена продажба на парцели “на зелено ” и даже “на тъмнозелено ”. Става дума за продажби на парцели не в процеса им на градеж, а на стадий по план, по схема, което съгласно специалисти е доста рисковано.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР