Реалистично е тази година Македония да получи покана за начало

...
Реалистично е тази година Македония да получи покана за начало
Коментари Харесай

Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС тази година


Реалистично е тази година Македония да получи покана за начало на договаряния за участие в Европейския съюз, съобщи пред Дарик радио в събита министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Тя обаче означи две условия за това - прогрес на договарянията за името на страната и на проекта за промени.

Тя напомни, че Македония има статут на кандидат- член на Европейски Съюз още от 2005 година, само че политиката ѝ за нерешаване на проблемите със съседите е довела до това, че към този момент 12 години договарянията не са почнали.

" Радвам се, че държавното управление в Македония разбра, че политиката " против " не е политиката на европейските полезности ", добави Захариева.

Тя дефинира подписването на контракта за добросъседство с Македония като събитието на 2017 година „ Всъщност доста държавни управления са работили преди този момент по тази сага и доста се веселя, че тя най-сетне завърши. Но по-важното е, че този контракт се съблюдава още преди да влезе в действие. Лично аз не можех да си визия да вземем за пример двамата министър председатели да отидат пред паметника на цар Самуил в София или пред паметника на Гоце Делчев в Скопие. И тази смяна в отношението на политическо равнище се усеща и сред хората " разясни още Захариева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР