Реалистичният срок за актуализация на бюджета е до три седмици. Това заяви

...
Реалистичният срок за актуализация на бюджета е до три седмици. Това заяви
Коментари Харесай

Каримански: Срокът за актуализация на бюджета е до три седмици

 Реалистичният период за актуализация на бюджета е до три седмици. Това заяви пред БНР Любомир Каримански, ръководител на парламентарната комисия по бюджет и финанси, народен представител от " ИТН ".

Той акцентира:  " Ако има избори 2 в 1, парламентът и президентът би трябвало да договорят това.... Министърът на финансите ( - б.р.) беше явен - това, което е планувано в бюджета, е за избори 2 в 1, при нужда изборите да са в три поредни дни, министърът би трябвало да даде план какъв брой би коствало това ".

коментира пред парламентарна комисия предлаганата от него актуализация на бюджета

Според Каримански към момента не е изнемощял разновидността за държавно управление с третия изследователски мандат:

Председателят на парламентарната бюджетна комисия беше безапелационен, че работата ѝ ще бъде виновна и експертна, без значение какъв брой дълъг ще бъде животът на 46-ото Народно заседание:

" Всички страни в Европа се готвят за бежанска вълна, ние също би трябвало да имаме подготвеност. В бюджета сега липсват информация и данни за разноски, които могат да бъдат заделени за справяне при възможен бежанския напън. Това би трябвало да го направи министърът на финансите. Той самичък сподели, че между първо и второ четене на бюджета би трябвало да се създадат планове и разбори за това какви средства са нужни при бежанска вълна към България ". 

По думите на Любомир Каримански трябва да се подхващат дейности обезпечените ваксини против Covid-19 да бъдат употребявани:

" А ние сме подготвени да похарчим пари за нови ваксини, които занапред ще бъдат доставени в България. Какво ще вършим тези ваксини. Наясно ли сме по какъв начин ще се обезпечи имунизационният развой, защото той ще повлияе и на стопанската система.... Всичко, което може да бъде направено в актуализацията на бюджета, с цел да има настояща стопанска система в идващите месеци, е по отношение на това какви ограничения ще вземем като предварителна защита ".   

Той разяснява опцията за обезщетения за бизнеса при Covid вълна, като акцентира, че няма по какъв начин да се изливат средства там, където не могат да бъдат дадени осезателни резултати за резултата в стопанската система.

" Корупционните схеми са най-големият камшик за България ", сподели още Любомир Каримански.

За актуализацията на пенсиите е значимо да не бъде взривен бюджетът за 2022-ра година, а да е по този начин, че има стабилно повишаване и през идващите години: 

" При нас, в Има Такъв Народ, воля за актуализация на пенсиите има ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР