Реалистична е целта магистрала Хемус да е готова до

...
Реалистична е целта магистрала  Хемус да е готова до
Коментари Харесай

Според управляващите е реалистично магистрала Хемус“ да е готова до 2024 година

Реалистична е задачата автомагистрала " Хемус " да е подготвена до 2024 година, сподели районният министър Петя Аврамова по време на доклад на самодейността на партия ГЕРБ " Европа в твоя дом " в събота.

До 2023 година автомагистрала " Хемус " ще стигне до Велико Търново, уточни тя. Тази година предварително ще бъде пусната правата сред Ябланица и пътен възел " Боаза " по тази автомагистрала, а в страната ще бъдат пуснати 119 километра нови пътища, разгласи още Аврамова.

С пари от Европейски Съюз и от бюджета са рехабилитирани над 820 км републикански пътища, само че анализите демонстрират, че в неприятно положение са 8000 от общо 20 000 километра, като за ремонта им са нужни 8 милиарда лв., сподели районният министър.

Пари за тези поправки се чакат от новата ТОЛ система, а до тогава ще се работи предпочитано по най-тежките обекти, посочи Аврамова.

Макар пътната ни мрежа да е 20 000 километра, ВиК оборудванията са с дължина съвсем 90 000 километра, колкото 250 автомагистрали " Тракия ", сподели заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков. Тази мрежа е за най-важната комунална услуга - приемане на качествена питейната вода, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР