Реален проблем на българското общество е не шпионажът, а слугинажът

...
Реален проблем на българското общество е не шпионажът, а слугинажът
Коментари Харесай

Кой е проблемът у нас: шпионажът или слугинажът?

Реален проблем на българското общество е не шпионажът, а слугинажът и токсичната българска социална и медийна среда, която обслужва властта и се поддържа с нейна помощ. Това мнение изрази пред bTV журналистът от " Капитал " Йово Николов, който отдавна следи престъпната обстановка и правораздаването в страната ни.
" В момента копаем дъното ", разяснява Николов в студиото на " 120 минути ” във връзка на абсурда с порнографските фотоси на приятелката на един от претендент кметовете на София, оповестени в ПИК, както и случилото се с журналистката Силвия Великова в БНР.
" Започваме да виждаме задкулисието, което ръководи нашия живот ", означи журналистът, само че добави, че това го прави " все по-скептичен и безсрамен ". Тъжно е, че вършим великански старания да върнем живота ни в неговата нормалност, счита Николов.
Една от аргументите да бъде свалена Великова от ефир е сериозната ѝ позиция към бъдещия основен прокурор Иван Гешев. Свалянето ѝ е жалко и е дело на прислужници на властта, счита Николов. " Слугите, които обслужват Борисов, си мислят, че вършат нещо хубаво, само че в последна сметка и позитивите, и негативите ги обира той ", сподели журналистът.
" Докато властта разрешава да бъде обслужвана от слугинажи, няма да живеем в обикновено общество, в което децата ни ще желаят да порастват и да работят ", безапелационен е той.
По думите му кафевите медии са легитимирани от ръководещите и водачите в правораздаването, те дават пари и изявленията на тези прислужници, вместо да ги бъдат оставят в богатството, където им е мястото.
" Ще ми се хубавичко, етичната публицистика да има превес, само че до момента в който прокуратурата обръща внимание на донос за предстоящ прелом, оповестен на сходни места, а не обръща внимание на същински журналистически следствия, няма по какъв начин да имам вярата, че обществото ни ще има по-добро бъдеще ", изясни Николов.
" Как да има действителни въпроси, като махат микрофоните? Те дават конференция и споделят – тук има един шпионски скандал, само че няма да задавате въпроси. Това беше жалко ", безапелационен е журналистът.
Според него прокуратурата подхожда изборно към това кои информации от медиите да проверява. " Никой не обръща внимание на доста неща, които костват милиарди на страната и данъкоплатците ", показва Николов.
Според него какъв брой маловажно е това следствие за шпионаж демонстрира реакцията на Русия. " Москва се ядоса доста повече на декларацията на Министерство на външните работи за една галерия, в сравнение с изнесената информация за шпионите ", съобщи Николов, който е уверен, че абсурдът е за " вътрешна приложимост ".
Цацаров доста внимава с формулировката на следствието и обвиняванията, с цел да не засегне Русия, счита журналистът.
Целта е да се удари Радев, който подписва указа за назначение на нов основен прокурор, а и да се завоюва градската десница, която ненавижда Русия, при положение на балотаж при локалните избори, разяснява Николов.
" Става въпрос за една тайфа, която е ограбила една банка, а по-късно са се скарали. Единият се оплаква в Москва, а другият е овладял прокуратурата и работи посредством нея ", уверен е Николов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР