Реален ход е шоуменът Слави Трифонов да подкрепи Мая Манолова

...
Реален ход е шоуменът Слави Трифонов да подкрепи Мая Манолова
Коментари Харесай

Могат ли Трифонов и Манолова да играят заедно на изборите в София?

Реален ход е шоуменът Слави Трифонов да поддържа Мая Манолова за кмет на София, в случай че тя се кандидатира, сподели пред Mediapool политологът и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия доцент доктор Татяна Буруджиева.

Омбудсманът Мая Манолова продължава да не споделя публично дали ще се раздели предварително с поста си, с цел да се включи в конкуренцията за София. Доскоро тя отговаряше сбито, че не е решила. Тази седмица обаче стартира да насочва политически послания и разгласи, че в случай че се включи в борбата за София, ще чака поддръжка от всеки, стига да не е расист и ксенофоб. Включително и от Трифонов.

" В българската политика всичко е допустимо ", отговори социологът и някогашен член на ЦИК Цветозар Томов, запитан от Mediapool дали е допустимо Трифонов и Манолова да се обединят за вота наесен.

Томов дефинира като разумно решението Слави Трифонов да разгласи основаването на партията си в този момент и да не взе участие с нея на локалните избори – по този начин ще има време за основаване на партийна мрежа преди парламентарния избор. Социологът съпоставя сходен процес със основаването ГЕРБ.

Буруджиева обаче счита, че с толкоз ранно оповестяване ще се загуби " резултатът Национална движение „Симеон Втори" " от 2001 година, когато основаната единствено месец преди изборите партия на завърналия се в България Симеон Сакскобургостски завоюва 120 депутатски места, само че взе участие във вота с непозната регистрация, поради пропуски в документите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР