Реал Сосиедад спечели трети пореден мач в турнира за Купата

...
Реал Сосиедад спечели трети пореден мач в турнира за Купата
Коментари Харесай

Титулярите на "Реал" Сосиедад фокусираха "Еспаньол" върху борбата за оцеляване в Ла Лига

" Реал " Сосиедад завоюва трети следващ мач в шампионата за Купата на Краля в Испания. Тимът от Сан Себастиан подходи извънредно съществено към семейството си от 1/16-финалната фаза и надигра изпитващия големи усложнения в испанския шампионат " Еспаньол " с 2:0. За разлика от баските, които излязоха пред своите почитатели с съвсем всичките си съществени играчи като се изключи очакващия трансфер в " Тотнъм " Уилян Жозе, новият треньор на гостите от Каталуния Абелардо бе оставил значими футболисти отвън групата. Експерименталният му титулярен състав се показа на положително равнище, само че не съумя да изненада фаворизирания си конкурент.

Снимка: Getty Images

На " Реале Арена " домакините преобладаваха още от самото началото, само че взеха задатък броени секунди преди почивката. 18-годишният атакуващ халф Андер Баренечеа означи третия си гол в шампионата с остроумен завършващ удар по тревата. " Еспаньол " подходи по-рисково при нападенията си през второто полувреме и по-късно повече от час игра Факундо Ферейра затрудни вратаря Ремиро посредством изстрел с глава. Стражът едвам доближи топката на самата голлиния, само че това се оказа уверено деяние, тъй като 30 секунди по-късно Александър Исак бе прецизен за крайното 2:0. В края нападателят на " папагалчетата " Ву Лей лиши своя отбор от всякаква вяра с мощен удар от чиста позиция, след който обаче топката се отби от напречната греда.

Снимка: Getty Images

" Реал " Сосиедад се реваншира на своите ентусиасти за двете следващи загуби в шампионата и към този момент има три триумфа в последните четири срещи от съперничеството с " Еспаньол ". Каталунският състав едва ли ще страда дълго за отпадането, поради тежката задача да се измъкне от последната позиция в класирането и да резервира елитния си статут до края на сезона.

А " Реал " Сосиедад е единствено на четири срещи от финала, в който за последно бе участник през 1988 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР