Реал Сосиедад на практика сложи край на страховете на феновете

...
Реал Сосиедад на практика сложи край на страховете на феновете
Коментари Харесай

Сосиедад вече не мисли за бездната след успех над Леванте

Реал Сосиедад на процедура постави завършек на страховете на почитателите си, че е допустимо да се стигне до изпадане. Баските разрушиха с 3:0 слабака Леванте на "Аноета " и се отдалечиха на безвредно разстояние от рисковата зона.

Чаби Прието и Хуанми нанизаха две попадения преди почивката, а Серхио Каналес подпечата триумфа през втората част за наслада на почитателите на отбора. Интересното е, че всички точни удари към вратата в този мач се трансфораха в попадения.

Началото на головата фиеста сложи Чаби Прието от дузпа в 10-та минута. Тя беше отсъдена за нарушаване на Саша Лукич от състава на гостите, а от 11-те метра звездата на Сосиедад нямаше по какъв начин да сбърка. Лошото за него е, че единствено две минути след този гол трябваше да бъде заменен поради контузия.

Последва равностойна игра, само че по-интересните обстановки бяха пред вратата на Леванте. Серхио Каналес, който влезе на мястото на Прието, пропусна в 26-та минута от страхотна позиция, а Джампаоло Пацини имаше един от редките шансове за гостите от Валенсия, само че не съумя да го оползотвори.

В 38-та минута баските ненапълно предопределиха крайния победител с второто си попадение в мача. Тогава Каналес, който направи страховит мач, изведе съвършено Хуанми и той с удар до лявата греда опъна мрежата за 2:0.

Така почивката пристигна при два чисти гола задатък за домакините. Те побързаха да сложат дефинитивно точка на разногласието в 55-та минута, когато най-хубавият на терена Каналес увенча хубавата си игра и с гол след доста положително осъществяване от наказателното поле.

До края на мача конспирация нямаше, а Леванте колкото и да се опитваше да стигне до попадение, по този начин и не съумя да уцели вратата за 90 минути. В продължението Емануел Боатенг стреля от близко и беше най-близо до почетния гол за отбора си, само че прати топката над вратата и по този начин успеха остана за Сосиедад с три чисти гола преднина.

След тази развръзка баските събраха 29 точки и към този момент са по-близо до зона Европа, в сравнение с до изпадащите. Леванте пък остава на последната позиция над чертата с 20 точки, само че няма по какъв начин да се срине под нея този кръг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР