Реал Сосиедад извоюва скъпоценен успех с 2:1 като гост на

...
Реал Сосиедад извоюва скъпоценен успех с 2:1 като гост на
Коментари Харесай

Голове от корнери доближиха Сосиедад до голямата цел и вкараха Севиля в ШЛ

Реал Сосиедад извоюва драгоценен триумф с 2:1 като посетител на Виляреал в среща от 36-ия кръг на испанския хайлайф и направи огромна крачка към класиране за Лига Европа. Тимът от Сан Себастиан към този момент има 3 пункта задатък пред огромния си баски противник Атлетик Билбао, а също така застигна шестия Хетафе, който не съумя да надвие Алавес - 0:0. Седмото място в Ла Лига също ще дава квота за ЛЕ. Виляреал пък резервира петата си позиция, само че е единствено с 3 точки повече, откакто записа второ следващо проваляне вкъщи. Щастливи са и в Севиля, които към този момент и на доктрина се класираха за Шампионската лига.

Сосиедад стигна до успеха след голове-близнаци на Вилиан Жозе (61’) и Диего Йоренте (75’), а попадение на неостаряващия Сантиаго Касорла (85’) резервира интригата до самия край.

Реал излезе напред в 61-вата, когато Жозе засече с глава центриране от корнер. По същия метод в 75-ата се разписа и Йоренте, с което баските взеха добър задатък. Малко преди второто попадение Игор Субелдия пропусна от чиста обстановка.

Виляреал се върна в мача пет минути пред края, когато Касорла понижи след недобра интервенция на вратаря Мигел Анхел Моя. Силите на домакините обаче не стигнаха за равнене и по този метод Реал Сосиедад се поздрави с победа.

В последните два кръга обаче Сосиедад среща класиралите се за Шампионската лига Севиля и Атлетико Мадрид
Los primeros tres puntos de la semana

Seguimos en la pelea, lucharemos hasta el final

GOAZEN REAL!!! #AurreraReala pic.twitter.com/evhSm4ovDq
— Real Sociedad Fútbol (@RealSociedad) July 13, 2020 СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ

Ла Лига 36 кръг, понеделник 13 юли  Виляреал 1:2краен резулат  Реал Сосиедад
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР