Реал Мадрид записа поредна срамна страница в историята си. "Белите"

...
Реал Мадрид записа поредна срамна страница в историята си. "Белите"
Коментари Харесай

Това е най-слабият Реал в историята! Ново дъно за гранда

Реал Мадрид записа поредна срамна страница в историята си. "Белите " позволиха 12-а загуба в Ла Лига в последния си мач през акцията и общо 19-а във всички шампионати, с което изравниха антирекорда си в цялата история по този индикатор, записан през сезон 1984/1985.

Но тогава мадридчани най-малко за разтуха печелят Купата на УЕФА, до момента в който тази година не се приближиха даже и до калъфките. И с това воденият от Зинедин Зидан тим си завоюва печалната популярност на най-слабия Реал в историята...

Последната горчива чаша почитателите изпиха посред "Сантиаго Бернабеу ", губейки с 0:2 от Бетис, срещайки апатията на полупразните трибуни. Лорен Морон означи първия гол за севилци, а вторият беше дело на някогашния състезател на мадридчани Хесе Родригес, с който подпечата мизерията за някогашния си отбор.

По този метод грандът от Мадрид приключи с актив от 68 точки, на 3-то място в Ла Лига зад Атлетико и Барселона. И в случай че каталунците победят Ейбар по-късно през днешния ден, ще усилят дистанцията пред безконечния си противник на 21 точки, което ще е най-големият им задатък пред Реал в историята.

Мачът стартира с преимущество във връзка с притежанието за Бетис. Първото състояние пристигна в 17-та минута. Капитанът на гостите Андрес Гуардадо центрира от свободен удар отляво на вратата на Кейлор Навас, което беше засечено от Джовани Ло Селсо. Ударът обаче беше слаб и не затрудни костариканския пазач на Реал. Това беше прочувствен мач за вратаря, защото се чака да е и последният му за клуба.

Андалусийците продължиха да са по-активният тим на терена. В 28-та минута, след бързо изпълнен свободен удар в половината на домакините, бранителят Марк Бартра се оказа в позиция да насочи мощен удар от към 25 метра фронтално против вратата. Кейлор Навас обаче нямаше усложнения да избие в ъглов удар.

Първата огромна опция за "белия балет " пристигна в 34-та минута. Защитникът на Бетис Франсис Герейро не съумя да се оправи с привидно рутинно центриране отдясно. Топката стигна до Бензема, който стреля в левия страниничен дирек на вратата на По Лопез. Това беше и последния късмет за полувремето, което приключи 0:0.

В първите 10 минути на втората част на два пъти Бензема получи топката в рискова непосредственост до вратата на гостите. И в двата случая обаче французина се засуети и пропусна опцията да нанесе съдбоносен удар.

В 57-та минута за класата си подсети младият флангови състезател на Реал Винисиус Жуниор. Той получи топката на лявото крило, след което съумя да преодолее бранителя на Бетис Айса Менди, след което стреля от дребен удар, само че ударът му беше отразен от вратаря на гостите.

В 61-та минута гостите нанесоха своя удар посредством Лорен Морон. Джовани Ло Селсо откри Андрес Гуардадо с извеждащ пас зад тила на отбраната на Реал Мадрид, който пък асистира на Лорен Морон, с цел да може нападателят да вкара на опразнената врата. По този метод испанецът даде задатък на тима на треньора Кике Сетиен посред “Сантиаго Бернабеу “.

Гостите продължиха да преобладават посред Мадрид. В 68-та минута пристигна следващото състояние пред Навас. Ло Селсо стреля от към 20 метра, с цел да провокира още едно избавяне на костариканския вратар.

В 75-та минута гостите дефинитивно убиха интригата в мача. Джовани Ло Селсо изведе по левия фланг Фирпо, който проби към вратата и достави прострелно центриране за Хесе, който вкара, с цел да оформи окончателния резултат 2:0.

До края на дуела Реал не съумя да промени развоя, записвайки по този метод 12-та загуба в шампионата. Любопитен факт от мача бе, че Гарет Бейл, който се чака да напусне клуба през лятото, не се появи в нито един миг на терена.

Емануил Тодоров
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР