Реал (Мадрид) взе глътка въздух след неубедителните си изяви напоследък

...
Реал (Мадрид) взе глътка въздух след неубедителните си изяви напоследък
Коментари Харесай

Реал победи Валенсия с 4:1 като гост

Реал (Мадрид) взе глътка въздух след неубедителните си изяви в последно време и победи Валенсия с 4:1 в дербито на 21-ия кръг на Ла Лига. Срещата на "Местая " бе извънредно динамична и забавна с доста на брой голови положения. Гостите поведоха с 0:2 след попадения на Роналдо от дузпи (16,38). Санти Мина върна един гол в 59-ата, само че Марсело (84) и Тони Кроос (89) донесоха триумфа на "кралския клуб ".

Така "белите " събраха 38 точки и заемат 4-о място във краткотрайното класиране, само че имат и мач по-малко. "Прилепите " са трети с 40 пункта.



Гостите можеше да излязат напред в резултата още в 7-ата минута. Тогава Нето и Езекиел Гарай се сблъскаха, стражът не съумя да улови топката, която попадна в Бейл. Ударът на уелсеца обаче попадна тъкмо в бразилеца, който избави.

Три по-късно топовен удар на Родриго мина рисково над вратата на "лос меренгес ". В 15-ата минута Реал провежда страхови контраофанзива Роналдо напредна с топката, подаде на Марсело, който откри Бензема, а французинът с едно допиране откри Кристиано. Португалецът обаче бе фаулиран в наказателното поле от Мартин Монтоя. Дузпа за Реал, която CR7 трансформира в гол - 0:1.



В 25-ата минута Навас избави прекрасен удар на Кондогбия отвън наказателното поле.

В 37-ата минута Мартин Монтоя направи втора дузпа. Защитникът изблъска Бензема в наказателното поле и съдията отсъди углавен удар. Зад топката още веднъж застана Роналдо и направи резултата 0:2.



В 44-ата минута Валенсия бе покрай това да върне един гол, само че Родриго не съумя да засече прострелно центриране на Санти Мина. В заключителните минути на полувремето удар на Гонзало Гедеш мина около вратата.

Валенсия стартира доста мощно втората част. Домакините желаеха дузпи на два пъти, само че паданията на техните играчи бяха безобидни. В 55-ата минута Родриго не съумя да засече топката на втората греда.



Натискът на "прилепите " даде резултат в 59-ата минута, когато Санти Мина с глава върна едно попадение след центриране от корнер.

Две по-късно Гарет Бейл имаше добра опция да вкара трети гол за Реал, само че не съумя да насочи добре топката и я прати в навън. В 66-ата минута Кейлор Навас избави вратата си от изравнителен гол. Костариканецът отрази с крайник удар в десния ъгъл на Парехо след отлична офанзива на домакините.



В 68-ата минута Бейл напредна отдясно и откри Роналдо в наказателното поле, само че ударът на нападателя бе избавен от Нето.

В 82-ата минута Кристиано пропусна добра опция за гол. Португалецът получи топката на дузпата, само че ударът му срещна крайници на Гарай и мина над вратата. Две минути по-късно играчите на Зинедин Зидан вкараха трети гол. Резервата Марко Асенсио и Марсело комбинираха по отличен метод. Бразилецът се озова на стрелкова позиция и с безмилостен удар по диагонала вкара за 1:3.

В 89-ата минута Тони Кроос оформи крайния резултат с брилянтен удар отвън наказателното поле.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР