Реал (Мадрид) стигна до измъчена победа с 1:0 над Леганес

...
Реал (Мадрид) стигна до измъчена победа с 1:0 над Леганес
Коментари Харесай

Реал измъкна труден успех над Леганес за Купата на Краля

Реал (Мадрид) стигна до измъчена победа с 1:0 над Леганес в първи четвъртфинал от шампионата за Купата на Краля. Единственото попадение на " Бутарке " бе дело на Марко Асенсио в 89-ата минута. Младокът се възползва от центриране на Тео Ернандес, с цел да донесе най-малък задатък на своя отбор преди реванша. Преди този мач отборът на Зинедин Зидан бе в серия от 3 мача без победа.

Домакините несъмнено не заслужаваха да изгубят срещата, откакто бяха тимът, който сътвори повече голови благоприятни условия и несъмнено бе по-добрият в огромна част от второто полувреме.

Извън групата на гостите останаха Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Карим Бензема и Марсело. Капитанът Серхио Рамос е с контузия. За Леганес отсъстваха две от звездите - Габриел и Александър Шимановски.

 Снимка 334982
Източник:

В първите двайсет минути не се случи нищо забавно. Реал (Мадрид) имаше лек превес, който се показваше с по-дълго притежаване на топката, само че опциите за гол липсваха.

В 23-ата минута Асенсио центрира от директен свободен удар в наказателното поле, където Варан стреля над вратата. Малко по-късно капитанът на Леганес Бустинса съумя да изпревари Борха Майорал след рисково центриране на Себайос.

 Снимка 334980
Източник:

След половин час игра Ерасо опита удар от над 25 метра, само че извънредно неопределено.

В 34-ата минута пред Реал се откри отлична опция. Рубен Перес позволи сериозна неточност пред наказателното поле на Леганес и топката му бе отнета от Матео Ковачич. Хърватинът се озова очи в очи с Шампан, само че ударът му бе неакуратен и излезе в навън.

 Леганес - Реал (Мадрид) 0:1 онлайн
Леганес - Реал (Мадрид) 0:1, гол на Асенсио

Двата отбора се изправят в първи четвъртфинал за Купата на Краля

Малко преди края на полувреме гостите пробваха заучено осъществяване на директен свободен удар. Себайос откри Карвахал в наказателното поле, а бранителят опита шут от воле, който летеше заплашително към долния ляв ъгъл на вратата на Леганес, само че бранител се намеси решитално и мазета. Секунда преди края на първото полувреме Марко Асенсио пусна изострен пас във вратарското поле, само че там Лукас Васкес се размина с топката и не съумя да я засече във вратата.

Втората част стартира с добра опция за Леганес. Нараньо стреля от далечна отдалеченост, само че над вратата. Домакините продължиха да бъдат по-активни в тези минути. В 57-ата минута Тео Ернандес сбърка, топката попадна в Нараньо отляво. Офанзивният футболист напредна в наказателното поле и опита удар, който Касия мазета.

В ответната офанзива Бустинса се намеси чудесно и изпревари Дани Карвахал, който можеше да нанесе съдбоносен удар.

 Снимка 334983
Източник:

Едва в 65-ата минута Реал насочи първия си прецизен удар във вратата на Шампан. Негов създател бе Марко Асенсио, само че аржентинският пазач не се затрудни.

Минута по-късно Маркос Йоренте можеше да си вкара автогол. Топката бе центрирана в наказателното поле на гостите, Касия излезе неразченето, а халфът игра с глава, с цел да прати кълбото в гредата.

Отново Варан стреля с глава след центриране, само че още веднъж прати топката високо над вратата. В 71-ата минута резервата Нордин Амрабат засече подаване в наказателното поле на Реал, само че топката мина покрай лявата греда.

Минута по-късно Лукас Васкес напред на топката отляво, само че не съумя да нанесе мощен удар и Шампан се оправи.

В 75-ата минута още веднъж пред Леганес се откри отлична опция за гол, само че този път Кико Касия показва отличен инстикт. Амрабат откри с чудесно центриране Бовьо в наказателното поле. Нападателят стреля от придвижване в близкия ъгъл, а стражът мазета в корнер.

 Снимка 334987
Източник:

Така дуелът отиваше към нулево тъждество, когато в 89-ата минута Реал стигна до надвит гол. Негов създател стана Марко Асенсио. Талантливият младок се възползва от чудесно центриране на Тео Ернандес отляво и не остави шансове с техничен удар на Нерео Шампан. По този метод " кралския клуб " взе най-малък задатък преди реванша на " Бернабеу ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР