Реал (Мадрид) спечели Шампионската лига за 13-и път! Белите сразиха

...
Реал (Мадрид) спечели Шампионската лига за 13-и път! Белите сразиха
Коментари Харесай

Реал победи Ливърпул с 3:1 във финала в Шампионската лига

Реал (Мадрид) завоюва Шампионската лига за 13-и път! " Белите " съкрушиха с 3:1 Ливърпул във финала на тазгодишното издание на шампионата. Двубоят за Купата с ушите се игра в украинската столица Киев.

Главно настоящо лице в срещата бе вратарят на " алените " Лорис Кариус, който позволи два нелепи гола. В 51-ата минута той хвърли топката в крайници на Бензема, а в 83-ата не съумя да услови отдалечен удар на Бейл. Между тях в 55-ата минута Мане изравни, а в 64-ата минута уелсецът се отличи с прословут гол със задна ножица.

Английският отбор загуби звездата си Мохамед Салах в 30-ата минута. Египтянинът напусна с травма, пристигнала при единобороство със Серхио Рамос.

Още в самото начало на мача Варан трябваше да чисти рисково цетриране на Салах. В 5-ата минута удар на египтянина от директен свободен удар бе избит. В 11-ата Марсело насочи слаб и неакуратен удар, който излезе в навън.

В 14-ата британците натикаха съществено Реал пред вратата на Навас, сътвори се огромна блъсканица, само че нито един от опитите за удар не се получи. Минута по-късно Кристиано нахлу отдясно и стреля мощно, само че кълбото мина над вратата.

В 23-ата Фирмино получи самичък към дузпата, само че се засуети и беше блокиран. Топката се озова в Александър-Арнолд, чийто удар по диагонала бе избавен от Навас.

В 25-ата минута Салах удари неприятно рамото си след единоборство с Рамос. Пет минути по-късно египтянинът бе земенен от Лалана, откакто болката след удара бе непосонима. В 32-ата минута Бензема бе блокиран. В 36-ата минута Карвахал получи контузия в глезена и бе сменен от Начо.

В 43-ата топката попадна в мрежата на англичаните. Кристиано Роналдо стреля рисково с глава, Лорис Кариус реагира и мазета, а Бензема беше прецизен при добавката. Страничният рефер вярно подвигна флага за засада, като такава имаше и на португалеца, и на французина.

В 45-ата Бензема центрира към далечната греда, където Начо стреля непосредствено от въздуха, само че прати кълбото в навън. В продължението на мача удар на френския нападател на " белите " мина около гредата.

Втората част стартира с превъзходна опция за Реал. Лалана направи груба неточност и подари топката на Иско, който от 15 метра я прати в горната греда.

В 51-ата минута Реал поведе след безумна неточност на Лорис Кариус. Стражът улови дълго подаване към Бензема, само че при опита си да откри собствен съотборник прати кълбото право в протегнатия крайник на френския нападател и топката се озова във вратата.

" Червените " дадоха отговор съвсем незабавно. В 55-ата Деян Ловрен скочи най-високо при корнер, насочи към дребното наказателно поле, където Садио Мане протегна крайник и изравни - 1:1.

В 60-ата Иско овладя с тил към вратата на към осем метра от голлинията. Халфът се завъртя и стреля, само че Кариус показва отличен инстикт и мазета. В 64-ата минута Бейл вкара гол-шедьовър. Уелсецът вкара със страхотна задна ножица, възползвайки се от центриране на Марсело.

В 70-ата минута невисок удар на Мане от към 20 метра срещна гредата. В 82-ата Кариус направи мощно избавяне след страхотна композиция сред Бейл и Бензема.

Минута по-късно Кариус закопа Ливърпул с нова неточност. Бейл шутира от 28 метра, вратарят реши да лови топката, само че не съумя и тя мина зад тила му за 3:1.

До края на срещата " белите " имаха още две благоприятни условия да се разпишат, само че Роналдо пропусна. Така Реал (Мадрид) завоюва Купата с ушите за 13-и път. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР